23.01.2011. / 11:32

Autor: Hina

Narodni ustanak u Tunisu: Okupljaju se prosvjednici iz cijele zemlje

"Stižemo iz Menzela Buzaianea, Sidi Buziba i Regeba, da bismo zatražili ostavku vlade", rekao je novinarima stariji muškarac ogrnut u tunisku zastavu

Foto: ReutersFoto: ReutersOko tisuću prosvjednika stiglo je u nedjelju ujutro u Tunis iz središnjeg dijela zemlje tražeći ostavku prijelazne tuniske vlade, izvijestile su agencije.

"Narod želi da vlada da ostavku", skandirali su prosvjednici, među kojima je bilo puno mladih. Oni su iz središnjeg dijela zemlje krenuli automobilima u subotu, a konvoj su nazvali "karavana slobode".

"Stižemo iz Menzela Buzaianea, Sidi Buziba i Regeba, da bismo zatražili ostavku vlade", rekao je novinarima stariji muškarac ogrnut u tunisku zastavu.

Vezane vijesti

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Bivši tuniski predsjednik Zine El Abidine Ben Ali osuđen je u srijedu u odsutnosti na 20 godina zatvora na vojnom sudu u Tunisu zbog "poticanja na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 23.01.11. 15:26

Eh pusta Hrvatska.Nije li vam jasno da bez "Tuniškog modela"u Hrvatskoj nema promjena.Ima,ali na rok od smjena barem dvije generacije.A to je za oko 100 godina.Ulica mora uništiti postojeću nomenklaturu u korjenu.Inače i maldi koji dolaze,prošavši staru školu,postaju dio postojećeg modela.I tome nikada kraja.Samo radikalnom "šakom"mogu se razbiti žohari i njihovo djelovanje.A to je opomena i onima koji će obećavati bolji rad nakon skinutih.Balkan je ovo bez ikakvih demokratskih iskustava zapadnjačkog tipa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika