24.01.2011. / 14:35

Autor: Nacional.hr

SES Astra širi poslovanje na srednju i istočnu Europu

Nova DTH platforma na SES ASTRINOJ brzorastućoj orbitalnoj poziciji 23.5 stupnjeva istočno

SES Astra ulazi i na Bugarsko tržišteSES Astra ulazi i na Bugarsko tržišteSES ASTRA objavila je da će nastaviti sa širenjem poslovanja na tržišta središnje i istočne Europe te da ulazi na novo veliko tržište Bugarske potpisivanjem prvog velikog ugovora za orbitalnu poziciju 23,5 stupnjeva istočno za to tržište. Bugarski DTH (Direct-to-Home) operator Satellite BG će koristiti tri transpondera na SES ASTRINOJ orbitalnoj poziciji 23,5 stupnjeva istočno za emitiranje svog paketa programa za kućanstva diljem Bugarske.

Satellite BG će lansirati paket programa 1. veljače 2011. godine. Ponuda će sadržavati više od 70 programa uključujući HD (High Definition) programe i sve važne javne kao i komercijalne programe u Bugarskoj. Televizijski gledatelji koji žele primiti paket programa Satellite BG trebaju usmjeriti satelitski tanjur na 23,5 stupnjeva istočnoi imati satelitski prijamnik sa odgovarajućom smart karticom s pretplatom na paket programa.

23,5 stupnjeva istočno je SES ASTRINA brzorastuća orbitalna pozicija za središnju i istočnu Europu i zemlje Beneluksa. Uz Satellite BG, i CS Link te Skylink koriste orbitalnu poziciju 23,5 stupnjeva istočno za pružanje Direct-to-Home satelitskih usluga u Češkoj i Slovačkoj. Drugi korisnici orbitalne pozicije 23,5 stupnjeva istočno uključuju Canal Digitaal i TV Vlaanderen u zemljama Beneluksa te paneuropske operatore Viacom, Turner, Discovery i Bloomberg. Televizijski gledatelji, posvećeni Duo-LNB, mogu kombinirati prijam SES ASTRINE orbitalne pozicije 23,5 i 19,2 stupnjeva istočno te također koristiti Free-to-air ponudu kanala iz europske primarne orbitalne pozicije 19,2 stupnjeva istočno.

Norbert Hölzle, komercijalni direktor SES ASTRE je izjavio: „Ovaj sporazum predstavlja naš ulazak na bugarsko tržište. Satellite BG je važan novi korisnik koji će nam pomoći da ponudimo naše proizvode i usluge bugarskom tržištu. Ovaj ugovor pokazuje da je orbitalna pozicija 23,5 stupnjeva istočno jedna od najatraktivnijih vrućih točaka za cijelu regiju te će nam pomoći u daljnjim širenjima i razvoju naših usluga."

Stefan Bonev, Direktor Satellite BG operacijskog ureda je izjavio: „Veoma smo počašćeni što smo ostvarili strateško partnerstvo sa SES ASTRA. Satellite BG je novi Direct-to-Home operator s ciljem pozicioniranja kao tržišnog lidera u HD i 3D televiziji u Bugarskoj. Odabrali smo partnerstvo sa SES ASTROM zbog njihovog tehničkog iskustva, brzog razvoja i optimalnog pokrivanja na orbitalnoj poziciji 23,5 stupnjeva istočno."

Vezane vijesti

BSkyB zadržava Jamesa Murdocha na čelu

BSkyB zadržava Jamesa Murdocha na čelu

Britanska satelitska televizija BSkyB potvrdila je u petak da James Murdoch ostaje njihov predsjednik unatoč skandalu prisluškivanja više desetaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika