27.01.2011. / 17:21

Autor: Nacional.hr

Otkriven mogući identitet napadača na zračnu luku Domodjedovo

Strani internetski portali imaju čak fotografiju bombaša, rusa po nacionalnosti, Razdobudka

Mogući bombaš samoubojica Razdobudko (Reuters)Mogući bombaš samoubojica Razdobudko (Reuters)Otkriven je identitet bombaša samoubojice, pripadnika sjevernokavkaske islamske militantne grupe, koji je samo jedan od osumnjičenika za napad u zračnoj luci Domodjedovo. Strani internetski portali imaju čak fotografiju bombaša, rusa po nacionalnosti, Razdobudka. Ruske sigurnosne snage još uvijek nisu objavile službeno izvješće, do informacija je došao ruski dnevnik Kommersant. Razdobudko je rodom iz Stavropolja, grada sjeverno od planinskog lanca Kavkaza. Sumnja se kako je pripadao Nogajskom bataljunu, frakciji Kakvkaske fronte Oružanih snaga Čečenije, koju je osnovao nekadašnji čečenski terorist broj jedan Šamil Basajev, a sada ju vodi Emir Ažmambetov. Jedan od dužnosnika službi sigurnosti je u povjerenju rekao kako se pretpostavlja kako je Razdobudko izvršio napad te kako ne treba brzati sa zaključcima u istrazi koja traje.

Militanti iz sjevernog Kavkaza terete se za cijeli niz terorističkih napada u Rusiji, uključujući i prošlogodišnji napad u moskovskom metrou. Borba sa separatističkim pobunjenicima iz Čečenije traje već 21 godinu, dok se djelovanje muslimanskih terorista širi i na republike Dagestan i Ignušetiju. U terorističkim napadima do sad je stradalo više stotina ljudi.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Predstavnici hrvatske Vlade i francuskog konzorcija Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika