04.02.2011. / 10:30

Autor: Nacional.hr

'Pizza dijeta': Kako u kratkom razdoblju izgubiti 12 kilograma

Ukoliko želite slijediti primjer Matta McClellana izbjegavajte masne sireve, pršut i slične sastojke. Za nadjev radije koristite povrće, a tijesto pripremajte od integralnog brašna

Matt McClellan, vlasnik pizzerije i sportaš dokazao je kako pizza nije junk food, odnosno da se uz ovo jelo također može smršaviti.

On je jedući pizzu uspio skinuti čak dvanaest kiligrama i isto toliko centimetara u struku. Krišku pizze jeo je svaka tri sata i vježbao je jedan sat dnevno. Kada je došao do željene težine, sjeo je na bicikl i krenuo od Floride do New Yorka kako bi proširio radosnu vijest da se i uz pizzu mršavi.

No, pizza uistinu može biti niskokaloričan obrok. Origano i rajčica dva su glavna sastojka, a osim što imaju niskokaloričnu vrijednost sadrže mnoga ljekovita svojstva. S obzirom da blagotvorno utječe na dišne organe, čaj od origana jedan je od najučinkovitijih lijekova za prehladu, bonhitis, astmu. Svojedobno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da origano ima blagotvoran utjecaj na kardiovaskularni sistem.

Rajčica sadrži likopen koji je snažan antioksidans koji usporava starenje stanica kože i djeluje antikancerogeno. Također je važan izvor A vitamina. Doduše, kalorijska vrijednost pizze se povećava ovisno o ostalim sastojcima. Ukoliko želite slijediti primjer Matta McClellana izbjegavajte masne sireve, pršut i slične sastojke. Za nadjev radije koristite povrće, a tijesto pripremajte od integralnog brašna.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika