05.02.2011. / 12:28

Autor: Nacional.hr

Revizija na ekonomiji: Tipuriću i društvu za sumnjive projekte 35 milijuna kuna

Utvrdili se da je nepravilnosti bilo dekan Ekonomskog fakulteta Tonći Laznibat najavljuje izvanredni otkaz i kaznenu prijavu za sve one za koje se utvrdi da nisu radili po zakonu

Darko TipurićDarko TipurićKaznena prijava i izvanredni otkaz dva su "dara" koja bi mogao potkraj mjeseca dobiti bivši dekan Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić. Isto čeka i ostale profesore utvrdi li državna revizija išta nepravilno u 33 znanstvena projekta teška oko 35 milijuna kuna čiji su bili voditelji, javlja Večernji list.

Osim spretnog bivšeg dekana Tipurića, posebno iskaču imena još jednog bivšeg dekana - Ivana Lovrinovića te profesora Ive Družića.

Rezultati provjere projekata koji su redom od državnih tvrtki naručivani od 2004. do 2009. godine još čekaju, i laik bi imao hrpu pitanja nakon pogleda na popis projekata. Za početak u oči bode činjenica da su voditelji na većini projekata jedni te isti ljudi, njih desetak.

Utvrdili se da je nepravilnosti bilo dekan Ekonomskog fakulteta Tonći Laznibat najavljuje izvanredni otkaz i kaznenu prijavu za sve one za koje se utvrdi da nisu radili po zakonu.

Navedeni trojac koji je na fakultetu već dobio nadimak 'nobelovci' jer su 'znanstvenim radom' zaradili iznos nagrade (milijun dolara) - međusobno je igrao fer igru pa su naručitelje projekata 'pošteno' raspodijelili.

Ivan Lovrinović specijalizirao se za ACI, Ministarstvo mora, dok je fokus Ive Družića bio Grad Zagreb i njegove tvrtke poput ZET-a. Tipurić je kao dekan 'uzeo' HEP i Podravku, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Tipurić: Sjednice NO Podravke bile su stresne i napete

Bivši dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić posvjedočio je danas u nastavku suđenja u aferi "Spice" da su sjednice nadzornog odbora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika