08.02.2011. / 13:39

Autor: Martina Čizmić

Tele2 ostvario pozitivne poslovne rezultate i kreće u lov na poslovne korisnike

"Mi ne kupujemo ništa. Nemamo ni u planu kupiti ništa", rekao je Ogrin na medijske natpise o kupovini Optima telekoma

Julian OgrinJulian OgrinMobilni operater Tele2 na konferenciji za novinare predstavio je prošlogodišnje poslovne rezultate za cjelokupnu grupu, ali i za Tele2 Hrvatsku.

Govoreći o rezultatima Tele2 Hrvatska, njen financijski direktor Vivek Sharma, istaknuo je kako je 2010. prva godina koju je Tele2 Hrvatska zaključio s pozitivnim rezultatima. U 2011. očekuju nastavak tog trenda.

"U četvrtom kvartalu 2010. ostvarili smo 10 postotni rast u usporedbi s istim razdobljem godinu ranije. Ukupno gledano u 2010. godini Tele2 Hrvatska je povećao broj korisnika za 23 posto, a poslovni prihodi su na godišnjoj razini porasli za 15 posto", istaknuo je Sharma prilikom predstavljanja rezultata.

Direktor Tele2 Hrvatska Julian Ogrin dodao je kako su očekivali pozitivne rezultate u drugoj polovici 2010. godine, ali su taj cilj premašili zabilježivši tri pozitivna kvartala. Ostvarivanjem pozitivnog poslovanja Tele2 Hrvatska također je ostvario cilj grupe kojim bi sve podružnice trebale biti samostalne u financiranju.

Naglasio je kako će Tele2 u 2011. nastaviti s jačanjem svoje tržišne pozicije, ali i najavio ulazak na tržiše poslovnih korisnika tarifom Knock-out business u kojoj nude pozive prema svim mrežama za 29 lipa po minuti te dodatne mogućnosti kombinacija prepaid i postpaid korisnika.

Istaknuli su i kako im je u 2011. u planu daljnje jačanje mreže, no to im dodatno otežava krizni porez koji je uveden za telekom operatere 2009. godine. Kako su pojasnili činjenica da moraju odvajati 6 posto za državni proračun otežava realizaciju investicija. Uz to, spor i netransparentan proces izdavanja građevinskih dozvola i nedorečeni prostorni planovi dodatno otežavaju izgradnju infrastrukture. No, nadaju se kako će novi ljudi u Vladi prepoznati te potrebe i promijeniti kratkoročna stajališta u dugoročna.

Na kraju su se osvrnuli na medijske natpise prošlog tjedna o kupovini Optima telekoma.

"Mi ne kupujemo ništa. Nemamo ni u planu kupiti ništa", rekao je na kraju Ogrin.

Vezane vijesti

Tele 2 predstavio „Revoluciju“

Tele 2 predstavio „Revoluciju“

Mobilni operater Tele2 predstavio je novu pretplatničku tarifu nazvanu Revolucija - prvu neograničenu tarifu na hrvatskom tržištu. Revolucija za 150… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika