08.02.2011. / 16:11

Autor: Nacional.hr

U Indoneziji muslimanska sekta Ahmadiyah zapalila dvije crkve i napala sud

Incident se je dogodio dva dana nakon što su muslimanski seljaci ubili tri člana te sekte

Indonezijska policija je morala intervenirati u gradu Temanggungu (Reuters)Indonezijska policija je morala intervenirati u gradu Temanggungu (Reuters)Na indonezijskom otoku Javi više od 1 000 muslimanskih prosvjednika, članova sekte Ahmadiyah, provalilo je u zgradu suda i zapalilo dvije kršćanske crkve, izvještava BBC.

Napadi su se dogodili u gradu Temanggungu, nakon što je jedan kršćanin osuđen na pet godina zatvora zbog dijeljenja letaka uvredljivih za Islam. Gomila je napala zgradu lokalnog suda nakon izricanja presude za koju smatraju kako je prekratka te su tražili smrtnu kaznu. Nasilje se proširilo na susjedne stambene četvrti gdje su zapaljene dvije kršćanske crkve, a treća je oštećena. Policija je pucala u zrak kako bi smirila bijesne ljude.

Incident se je dogodio dva dana nakon što su muslimanski seljaci ubili tri člana te sekte. Postoji video snimka tog napada, u kojoj seljaci prisiljavaju 20 osoba na svlačenje prije fizičkog napada pri čemu su poginula trojica muškaraca. Islamsku sektu Ahmadiyah vlada je označila kao opasnu, ali nije ju zabranila.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika