11.02.2011. / 09:10

Autor: Totalsport

Pao Reggie Miller: Ray Allen novi rekorder po broju ubačenih trica

- Ako je netko morao srušiti moj rekord onda bi i ja definitivno izabrao Raya. Divan dečko - rekao je Miller

Ray Allen (Foto: Reuters)Ray Allen (Foto: Reuters)Bostonovi navijači u četvrtak navečer nisu imali razloga za slavlje, budući da su Lakersi pobijedili sa 92-86 njihove miljenike u reprizi velikog finala prošle godine...

Ipak, i u toj večeri je bilo malo razloga za zadovoljstvo kada je Boston u pitanju, a ponajprije za njihovog 35-godišnjeg šutera Raya Allena. Naime, dotični je u četvrtak navečer postao rekorder svih vremena u NBA ligi po broju ubačenih trica.

Te je večeri Allen pogodio tri od osam šuta za tri poena, te je ukupno došao do brojke od 2562 ubačene trice kroz karijeru. Time je za dvije trice nadmašio dosadašnjeg rekordera, legendarnog Reggieja Millera iz Indiane.

Mnogi američki kroničari će se složiti da su u pitanju dva najbolja šutera zadnja dva desetljeća u ligi, a Miller je i svjedočio rušenju njegovog rekordera, s obzirom da je radio kao komentator za TNT tv-postaju. Čestitke nisu izostale, zagrljaj dvojice sjajnih šutera je bio dirljiv.

- Ako je netko morao srušiti moj rekord onda bi i ja definitivno izabrao Raya. Divan dečko - rekao je Miller.

Kao peti izbor je 1996. godine na NBA draftu Allena izabrala Minnesota, no on nikada nije zaigrao za tu momčadi. Prvih sedam sezona je Allen proveo u Milwaukeeju, potom je pet sezona igrao za Seattle, a od sezone 2007/08 je igrač Bostona s kojim je proslavio i jedan naslov NBA prvaka.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika