11.02.2011. / 11:23

Autor: Deutsche Welle

Nova saznanja: Za gojaznost djece nije kriva genetika

Prema rezultatima istraživanja u kojem su sudjelovali učenici šestih razreda jedne američke osnovne škole, nekvalitetna prehrana i nedovoljna količina fizičke aktivnosti glavni su uzroci gojaznosti

Istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da za višak kilograma s kojim se bori sve više djece diljem svijeta, treba kriviti loše životne navike, a ne genetsko nasljeđe.

Prema rezultatima istraživanja u kojem su sudjelovali učenici šestih razreda jedne američke osnovne škole, nekvalitetna prehrana i nedovoljna količina fizičke aktivnosti glavni su uzroci, u većini slučajeva, prekomjerne tjelesne težine djece tog uzrasta.

Znanstvenici sa sveučilišta u Michiganu napominju da geni imaju utjecaj u kritičnim situacijama, dakle kada je dijete ekstremno gojazno.

Mediji navode da je 1980. godine gojazno bilo 6,5 posto američke djece u dobi od šest do 11 godina, međutim 2008. godine ih je zabilježeno čak dvadeset posto više.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika