11.02.2011. / 16:26

Autor: Hina

Mudrinić: HUP je od Vlade zatražio brže i odlučnije poteze za poticanje investicija

Gospodarstvo je još uvijek u krizi i Vlada treba povući znatno odlučnije poteze nego dosad kako bi primijenila takvo stanje, izjavili su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) nakon današnjeg sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.

Ivica Mudrinić i Damir KuštrakIvica Mudrinić i Damir KuštrakGospodarstvo je još uvijek u krizi i Vlada treba povući znatno odlučnije poteze nego dosad kako bi primijenila takvo stanje, izjavili su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) nakon današnjeg sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.

U izjavi za novinare nakon sastanka, predsjednik HUP-a Damir Kuštrak kazao je kako su dvije glavne teme sastanka bile završetak pregovora s Europskom unijom i HUP-ov zahtjev za potrebom znatno odlučnijih poteza u rješavanju gospodarske krize koja, kako je rekao, još uvijek traje.

Član izvršnog odbora HUP-a i predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić dodao je da su poslodavci upozorili premijerku na vrlo teško stanje hrvatskog gospodarstva i činjenicu da jedino privatni sektor odnosno realno gospodarstvo može stvoriti novu vrijednost, izvući ekonomiju iz krize i zaposliti ljude koji su ostali bez posla.

"Zatražili smo brže i odlučnije poteze Vlade u stvaranju uvjete u kojima možemo investirati, stvoriti nova radna mjesta i novu vrijednost što će omogućiti ostvarivanje ciljeva o kojima se često govori", rekao je Mudrinić.

Na pitanje kakva je bila reakcija premijerke, odgovorio je da je pokazala razumijevanje te da treba vidjeti koji će potezi slijediti. "Idući sastanak održat ćemo uskoro, a nakon toga očekujemo nove poteze", rekao je Mudrinić.

Na novinarsku primjedbu da se godinama priča o konkretnim potezima, a da nijedan nije povučen, Mudriniće je odgovorio "kad bismo gledali u retrovizor, mogli bismo odustati od svega" te da treba učiniti sve što se može da se pokrene gospodarstvo.

"Potonuli smo nisko. Sad smo vjerojatno negdje oko 7,5 posto ispod razine BDP-a iz 2008. godine", dodao je Mudrinić.

Upitan ima li istine u tome da je HT dobio na natječaju za usluge telefonije državi jer ima veze u Vladi, odgovorio je da je to nepotrebno komentirati jer postoji povjerenstvo, ponude i zatvoreni postupak natječaja.

Kaže kako je suvišno dokazivati koliki napor HT ulaže u investiranje i razvoj hrvatskog telekomunikacijskog tržišta.

Ako je HT dobio na natječaju to je rezultat naših napora i kakvoće usluge, kazao je.

Upitan je li ponuda HT-a dampinška, rekao je da dampinga sigurno nema te da su takve tvrdnje bez osnove.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u krizi, a vi pričate o partizanima i ustašama'

'Hrvatska je u krizi, a vi pričate o partizanima i ustašama'

Hrvatska udruga poslodavaca reagirala je na 'javnu polemiku' čelnih ljudi vodećih političkih stranaka u Hrvatskoj i upozorila ih da se ostave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika