24.02.2011. / 05:52

Autor: Nacional.hr

Pred jemenskim sveučilištem opet se okupljaju prosvjednici

Demonstranti nisu uplašeni jučerašnjim napadom vladinih istomišljenika, kada su ovi ubili najmanje dvoje ljudi, koji su mirno sjedili, iz vatrenog oružja

Prosvjednici se opet okupljaju u Sanaai (Reuters)Prosvjednici se opet okupljaju u Sanaai (Reuters)Protuvladini prosvjednici opet se okupljaju u Sanaaskom sveučilištu u Jemenu, piše internetski portal CNN.

Demonstranti nisu uplašeni jučerašnjim napadom vladinih istomišljenika, kada su ovi ubili najmanje dvoje ljudi, koji su mirno sjedili, iz vatrenog oružja. Prije napada prosvjednici su preokrenuli auto i zapalili ga nakon što su u njemu otkrili oružje koje su vladine pristaše vjerojatno htjeli koristiti. Podsjetimo se kako je u ponedjeljak jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh odbio odstupiti s vlasti i usporedio demonstracije s virusom, bolešću koja se širi regijom.

Novinska agencija Reuters izvještava kako je sedam zastupnika vladajuće stranke napustilo parlament u znak prosvjeda protiv, kako kažu, vladinog nasilja nad demonstrantima. Vodeći parlamentarac Abdulaziz Jubari izjavio je kako 'ljudi moraju imati pravo na mirne demonstracije'.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika