25.02.2011. / 08:38

Autor: Hina

Nastavlja se bitka za Libiju: Gadafijeve snage krenule u protunapad

Nije poznat točan broj do sada poginulih u pobuni u Libiji no humanitarne organizacije procjenjuju na temelju informacija iz bolnica da je broj mrtvih premašio 2000

Snage lojalne libijskom čelniku Moameru Gadafiju krenule su u četvrtak u snažan protunapad na pobunjenike koji su zauzeli gradove u blizini prijestolnice, u gradu Zavijahu blizu Tripolija borbe su se nastavile i u večernjim satima, a broj poginulih raste.

Libijska oporba već je preuzela nadzor nad središtima na istoku zemlje uključujući i Bengazi, glavni grad regije, a izvješća da je Gadafi izgubio i gradove Misrata i Zuara na zapadu ukazuju da se val pobune bliži Gadafijevom uporištu.

U sukobima između pobunjenika i snaga lojalnih libijskom čelniku Moameru Gadafiju u libijskom gradu Zavijahu, 50 kilometara zapadno od Tripolija, u četvrtak su poginule 23 osobe a 44 ranjene, izvijestio je libijski list Quryna. Telvizijska postaja Al Džazira prineijela je izjave stanovnika koji su rekli da je poginulih oko stotinu.

Quryna je izvijestila pozivajući se na izvore iz medicinskih službi da "snažna razmjena vatre" spriječava dopremanje ranjenih u bolnice. List je također napisao da neki stanovnici svoje ranjene članove obitelji sklanjaju iz bolnica iz straha da ne padnu u ruke takozvanih sigurnosnih bojni, snaga lojalnih Gadafiju.

Nije poznat točan broj do sada poginulih u pobuni u Libiji no humanitarne organizacije procjenjuju na temelju informacija iz bolnica da je broj mrtvih premašio 2000.

Vezane vijesti

Južnoafrička Republika i Libija mijenjaju domaćinstva Afričkog kupa nacija...

Južnoafrička Republika i Libija mijenjaju domaćinstva Afričkog kupa nacija 2013.

Domaćin afričkog nogometnog prvenstva, odnosno Kupa nacija 2013. godine, bit će Južnoafrička Republika, a ne Libija kako je bilo planirano. Zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika