25.02.2011. / 11:04

Autor: Hina

Vitka linija bez dijete: Nedostatak sna glavni uzročnik pretilosti

Simona Bo i njezin tim šest su godina pratili više od tisuću sredovječnih žena i muškaraca i utvrdili da su "spavalačke navike" povezane s pretilošću

Hladniji domovi i dobar san mogli bi ukrotiti epidemiju pretilosti, doznaje se u četvrtak iz istraživanja koje je provelo Sveučilište u Torinu.

Simona Bo i njezin tim šest su godina pratili više od tisuću sredovječnih žena i muškaraca i utvrdili da su "spavalačke navike" povezane s pretilošću. "Dobri spavači", tvrde talijanski znanstvenici, manje su skloni debljanju.

Također su utvrdili da su osobe koje u jesen i zimu svoje domove održavaju iznad 20 stupnjeva Celzija dvostruko više sklonije debljanju. Preporuka stoga glasi: ne više od 20 stupnjeva u kućama i stanovima.

Čimbenici koji također doprinose epidemiji ekstremne debljine su i restoranski obroci, antidepresivi i korištenje rashladnih uređaja tijekom ljetnih žega.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika