09.03.2011. / 12:35

Autor: Nacional.hr

80 prosvjednika ranjeno ispred sanskog sveučilišta u Jemenu

Studenti kampiraju ispred sveučilišta od polovice veljače

Prizor s današnjih demonstracija (Reuters)Prizor s današnjih demonstracija (Reuters)Sigurnosne snage u Jemenu pucale su na demonstrante ispred sveučilišta u Sani i ranile više od 80 ljudi, izvještava BBC.

Policija je htjela zaustaviti demonstrante da se ne spoje s prosvjednicima u kampu ispred sveučilišta. Prosvjednici, većinom studenti, pozivaju na ostavku predsjednika Alia Abdullaha Saleha, traže zaposlenje, kraj korupciji i pravedniju razdiobu bogatstva. Studenti kampiraju ispred sveučilišta od polovice veljače. Kada su prosvjednici pokušali podići nove šatore, sigurnosne snage su ispalile suzavac, gumene metke i pravo streljivo. Jedna osoba je umrla od posljedica ranjavanja.

Oko 20 ljudi je ozlijeđeno elektrošokerom, 85 ih je imalo probleme nakon što je ispaljen suzavac. Nekoliko tisuća žena pridružilo se demonstrantima kako bi obilježile Međunarodni dan žena. Glasnogovornik opozicije Muhammad Qahtan nazvao je incident 'masakrom'. "Ovo je kriminalno djelo sigurnosnih snaga nad studentima koji su mirno sjedili", izjavio je glasnogovornik za novinsku agenciju Associated Press (AP). Zabilježeni su nemiri i pogiblja prosvjednika i u drugim jemenskim gradovima.

Vezane vijesti

U Montrealu uhićeno 400 studenata

U Montrealu uhićeno 400 studenata

U Montrealu je privedeno oko 400 sudionika studentskog prosvjeda za kojeg vlasti tvrde kako nije službeno prijavljen. Iako za demonstracije nisu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika