16.03.2011. / 12:31

Autor: Ivanka Rade

Humanitarna akcija: 'Nadamo se da će naš Patrik prohodati'

U obitelji radi jedino otac, samo su za jedno dijete uspjeli dobiti dječji doplatak te primaju invalidninu za oboljelog dječaka

Obitelj VidovićObitelj Vidović"Nadamo se da će naš sin Patrik koji od rođenja ima cerebralnu paralizu nakon jedanaest godina života napokon prohodati. Do sada smo probali sve terapije u Hrvatskoj i nisu mu puno pomogle, ali prije dva mjeseca krenuli smo kod poznate hrvatske neurologijne dr. Maje Roje Novak i već smo uočili veliki napredak. Čak je i vrlo vjerojatno da će kroz sljedećih šest mjeseci i prohodati i bolje komunicirati s nama", ispričala je Ružica Vidović, majka troje djece koja je za svog nepokretnog sina nakon dugo vremena uspjela dobiti status njegovateljice. Patrik ima brata blizanca Luku koji je odličan učenik petog razreda osnovne škole i Dominica koji pohađa prvi srednje.

Zajedno s ocem Miroslavom žive pokraj Dugog sela u kući kupljenoj na kredit. U obitelji radi jedino otac, samo su za jedno dijete uspjeli dobiti dječji doplatak te primaju invalidninu za oboljelog dječaka. "Patrik je danas dijete s invaliditetom oslobođeno školovanja zbog nerazvijenog govora, a da nije bilo liječničke pogreške kod poroda danas bi bio potpuno zdrav dječak. Blizanci su se rodili mjesec dana ranije, a liječnici su inzistirali na prirodnom, vaginalnom porođaju.

Tek kada tako nije išlo odlučili su se za carski rez ali je tada već bilo prekasno za Patrika koji je ostao bez zraka i zadobio trajna oštećenja. Ipak, Bog nas je blagoslovio s tri sina i od toga dva zdrava. Nismo nikoga htjeli tužiti zbog načina na koji je porod izveden jer za to nemamo niti novaca niti vremena. Nažalost, troškovi ovakvog liječenja koje Patriku pomaže - a koje nije na listi HZZO-a - svaki mjesec dosegnu do 14 tisuća kuna pa smo primorani tražiti pomoć. Mala je to cijena za veliki napredak koji ovim terapijama naš Patrik ostvaruje, a ako još i prohoda našoj sreći neće biti kraja. Prvi mjesec terapije dobili smo besplatno, a sada prikupljamo priloge kako bi terapiju i nastavili", rekla je Ružica Vidović.

RAČUN: 2484008-3219761905 Raiffeisen banka, na ime Ružica Vidović

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika