17.03.2011. / 18:30

Autor: Nacional.hr

'Unikat' Danijele Martinović: Na albumu 'kopija' 6 godina stare turbo-folk numere

Autorica pjesme Jadranka Krištof pojasnila je da nije riječ o plagijatu. "Istina je da Taša i Danijela imaju istu pjesmu, no one su izvođači a pjesma je uvijek neotuđivo pravo autora. Autor, a u ovom slučaju to sam ja, uvijek ima pravo raspolagati pjesmom"

Na novom albumu Danijele Martinović pod nazivom Unikat mnogi su primijetili pjesmu koja je sve samo ne unikatna. Danijelina pjesma "Hopa Cupa" već postoji, i to u izvedbi jedne srpske folk pjevačice. Prije šest godina Nataša Kojić, poznatija kao Taša pjevala je ovu pjesmu pod nazivom "Budi moj".

Autorica pjesme Jadranka Krištof pojasnila je da nije riječ o plagijatu. "Istina je da Taša i Danijela imaju istu pjesmu, no one su izvođači a pjesma je uvijek neotuđivo pravo autora. Autor, a u ovom slučaju to sam ja, uvijek ima pravo raspolagati pjesmom", rekla je Jadranka Krištof i dodala da time što je pjesmu nakon Taše proslijedila Danijeli Martinović nikome nije ugrozila karijeru:

"Ako netko ima pjesmu staru nekoliko godina, i ona nije postala megahit, nema razloga zbog čega je netko drugi ne bi mogao izvesti na svoj način. Ima mnogo primjera za to u praksi, pa recimo pjesmu "Dugo se nisam ljubila" pjevaju i Danijela Martinović i Alka Vuica". Na pitanje je li joj draža Danijelina verzija njene pjesme, od narodnjačke izvedbe na Tašin način, Jadranka Krištof je odgovorila:

"Svaka pjesma može biti i zabavnjak, i narodnjak, i funk, i dance, i još mnogo toga ovisno o aranžmanu. Što se tiče konkretno Danijeline i Tašine pjesme, mislim da je svaka unijela dio svoje interpretacijske osobnosti".

Vezane vijesti

Pogledajte kako je Danijela Martinović legla pred Zuhru

Pogledajte kako je Danijela Martinović legla pred Zuhru

U najnovijem talk show-u NeT-a- Nezavisne televizije „Večeras sa Zuhrom“ svojevrsan show je priredila izvrsno raspoložena Danijela Martinović. Ona je… Više

Komentari

registracija
26/2/11

markirani, 18.03.11. 04:59

Zlonamjeran naslov urednika koji se nije imao hrabrosti potpisati na članak, mada znam tko je. Nije li ovo medijski reket?!


registracija
30/3/11

Komentator1, 30.03.11. 18:08

Hahahahahaha.......koja tuka koja je pisala ovaj nepotpisani članak, straaašno.....prije sve vrlo zlonamjeran, slažem se markirani....ali treba imati na umu da je to njihvo prag znanja i odnošenja, nema tu ničeg novinarskog jer oni to ne znaju, no u svakom slučaju Danijeli apsolutno sve čestitke na fantastičnom albumu koji će mnoge razveseliti....i za kraj: ova mlada dama kaže da je "album sve samo ne unikatan"...e pa zajeb....album je i te kako unikatan i može joj biti na ponos jer je ona ipak velika pjevačica, to su izrekli mnogi priznati autori......naspram svih ovih pevaljki, dronfulja, starleta i meketala koji sebi uzimaju za pravo da se zovu pjevačem ili pjevačicama, a ne znaju ni recitirati, a kamoli pjevati........toliko....a vi novinarko ili novinaru (mada znamo da je novinarka) uživajte u svom neznanju i slabosti jer to vam je gornji prag znanja i sposobnosti inače ne bi bili tu gdje jeste.....


registracija
29/12/09

natasasi, 11.04.11. 04:46

I jedna i druga su živi užas...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika