04.04.2011. / 13:43

Autor: Nacional.hr

Španjolac iz zatvora bježao pomoću faksirane poruke njegove supruge

Ovo je već drugi put da je španjolski kriminalac pobjega na isti način

IlustracijaIlustracijaŠpanjolska policija je uhitila kriminalca koji je dva puta pobjegao iz zatvora pomoću faksiranih poruka njegove supruge koja se predstavljala kao zaposlenica suda i tražila njegovo puštanje na slobodu, prenosi SC Now.

Carlos Serna, 57- godišnjak iz predgrađa Madrida u petak je uhićen u svojoj kući jer je u prosincu u ćeliji na sudu čekao početak suđenja, kada je na sud stigla poruka faksirana sa regionalnog suda i telefonski poziv sa istog suda da se Serna pusti iz zatvora. Službenici su telefonski pokušali provjeriti vjerodostojnost poziva koji su dobili, no nitko im nije odgovarao. Nakon što su službenici dobili još jedan poziv sa regionalnog suda pustili su Sernu iz pritvora. Oba puta službenike je zvala Sernova žena Gema Maria Serna i predstavljala se kao zaposlenica suda, zbog čega je i ona uhićena.

Ovo nije prvi puta da se Serna poslužio istim trikom da pobjegne iz zatvora. U listopadu je prvi put na ovakav način pobjegao iz zatvora Valdemoro u kojem je bio jer je njegova banda otela i zatočila španjolskog biznismena. Nakon prvog bijega Serna se sakrivao u utvrđenoj kući sa neprobojnim staklima, a u trenutku posljednjeg uhićena, skrivao se u izdubljenom kauču.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika