06.04.2011. / 19:35

Autor: Hina

Zaljevske zemlje nadaju se pomoći rješavanju krize u Jemenu

Deseci tisuća Jemenaca u srijedu su ponovno izašli na ulice tražeći ostavku jemenskog predsjednika Alija Abdulaha Saleha dok veleposlanici iz zaljevskih zemalja nastoje spor vlasti i oporbe u Jemenu riješiti razgovorima u susjednoj Saudijskoj Arabiji.

Tisuće Jemenaca izašle su na ulice (Reuters)Tisuće Jemenaca izašle su na ulice (Reuters)Deseci tisuća Jemenaca u srijedu su ponovno izašli na ulice tražeći ostavku jemenskog predsjednika Alija Abdulaha Saleha dok veleposlanici iz zaljevskih zemalja nastoje spor vlasti i oporbe u Jemenu riješiti razgovorima u susjednoj Saudijskoj Arabiji.

Veleposlanici članica Vijeća za suradnju u Zaljevu, susreli su se s predstavnicima jemenske oporbe u saudijskom veleposlanstvu u Sani kako bi im uručili poziv na razgovore nakon što je u utorak Saleh prihvatio posredovanje vijeća.

"Mi od naše braće očekujemo samo dobro. No trebat će vremena prije no što ćemo moći govoriti o pojedinostima", rekao je glasnogovornik oporbenih stranaka Muhamed Kahtan nakon susreta.

Saleh je tjednima ustrajavao da će napustiti položaj nakon što će nadgledati parlamentarne i predsjedničke izbore ove godine i odbacivao prijedloge oporbe da dopusti svom potpredsjedniku Abd-Rabuu Mansuru Hadiju da postane privremeno čelnik države.

Deseci tisuća Jemenaca su u srijedu nastavili prosvjedovati u Taizu, južno do Sane, a snage sigurnosti su pucale u zrak nastojeći ih rastjerati. Nema izvješća o stradalima.

Vezane vijesti

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena su u subotu navečer u zračnom napadu na jemensku pokrajinu Bajda, približno 210 km jugoistočno od Sane,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika