12.04.2011. / 14:18

Autor: Nacional.hr

Amerikanka cijeli život jede kauče i fotelje

Adele Edwards pati od poremećaja koji se zove Pica i tvrdi da je prošle godine pojela sedam kauča i liječnici ju upozoravaju da će je njena ovisnost ubiti ako i dalje nastaviti jesti spužvu

Ilustracija (Foto:Wikipedia)Ilustracija (Foto:Wikipedia)Majka petero djece iz Floride pati od rijetkog poremećaja koji se zove Pica i zbog kojeg je ovisna o jedenju spužve iz namještaja, prenosi Daliy Mail.

Adele Edwards 31- godišnjakinja spužvu iz fotelja, kauča i ostalog namještaja jede već 21 godinu. Tvrdi da je prošle godine pojela sedam kauča i da ju liječnici upozoravaju da će je njena ovisnost ubiti ako i dalje nastaviti jesti spužvu. Pica je čest poremećaj kod male djece i trudnica kojima nedostaje hranjivih tvari pa čeznu za tvarima poput spužve, kovanica, krede pa čak i blata. Okidač za poremećaj je često stres, a Adele tvrdi da je spužvu prvi put počela jesti tijekom teškog perioda života kad su joj se roditelji razvodili.

Kad je imala deset godina njena rođakinja je iz šale pojela komadić spužve, što je probala i Adele i odmah joj se svidjelo pa je spužvu nastavila jesti idućih 20 godina. Adele danas ide na terapije kako bi se riješila svoje ovisnosti jer liječnici tvrde da bi mogla dobiti zatvor tako jak da bi joj crijeva mogla eksplodirati. Prije tri godine je završila u bolnici sa zatvorom u crijevima koji je dobila od svoje ovisnosti i zamalo je završila na operaciji, no laksativi su pomogli da sa riješi nagomilane spužve u crijevima.

Adele je u zadnje vrijeme počela jesti i zemlju tako da komadić spužve istrgnute iz kauča umulja u blato kako bi bilo hrskavije. Nakon ovoga su liječnici otkrili da sve ovo radi jer joj nedostaje željeza u krvi. Sada je dobila nadomjeske željeza koje mora piti kako bi joj se zdravlje oporavilo. Adele se nedavno preselila kod svoje sestre, ali si je ponijela zalihu jastuka koja će joj biti dovoljna za nekoliko tjedana grickanja, a kod to pojede, kauč njene sestre je u opasnosti. Ipak Adele smatra da je sada vrijeme da se riješi svoje ovisnosti pa razmišlja da konačno krene na terapiju sa drugim osobama koje pate od sličnih neobičnih poremećaja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika