20.05.2011. / 09:35

Autor: Nacional.hr

Šiljaste uši i vampirsko zatezanje lica sve traženiji u plastičnoj kirurgiji

Osim šiljastih ušiju, u modi je i vampirsko zatezanje lica, metoda kod koje se vaša vlastita krv pomiješana sa mješavinom fibrina ubrizgava u bore na licu

Vampirsko zatezanje lica je ubrizgavanje vaše krvi u bore na licuVampirsko zatezanje lica je ubrizgavanje vaše krvi u bore na licuOperacije nosa i grudi su prošlost, plastični kirurzi sve su češće suočeni sa zahtjevima za malo bizarnijim operacijama poput vilenjačkih, šiljastih ušiju i vampirskog zatezanja lica, prenosi Aol News.

Neki obožavatelji trilogije Gospodar prstenova odlaze u američku državu Arizonu kod Stevea Hawortha, umjetnika koji u Guinessevoj knjizi drži rekord kao najnapredniji umjetnik za promjenu tijela. Haworth ovim fanovima pravi šiljaste uši, tako što razreže hrskavicu na uhu i ponovno sašije krajeve hrskavice kako bi bili šiljasti, da bi više ličili svojim idolima vilenjacima i hobitima iz Gospodara prstenova. Šiljaste uši su postale popularne još 1960-ih zbog Spocka iz Zvijezdanih staza, a ostale su popularne zbog Tolkienove trilogije i filma Avatar. Ipak, ova operacija nije bezopasna jer liječnici upozoravaju na moguće deformacije i infekcije, a nemoguće je vratiti normalan izgled ušima jednom kad postanu šiljaste.

Osim šiljastih ušiju, u modi je i vampirsko zatezanje lica, metoda kod koje se vaša vlastita krv pomiješana sa mješavinom fibrina ubrizgava u bore na licu. Ovo tehnički i nije zatezanje lica jer se ne radi o operaciji. Liječnici su primijetili povećani interes za ovakvu vrstu pomlađivanja i smatraju da je uzrok tome popularnost vampirske tematike u knjigama, filmovima i serijama. Ovaj postupak nije preporučljiva za sve tipove kože i prije nego li se netko odluči za njega trebao bi se posavjetovati s liječnikom. Osim toga, poslije ubrizgavanja krvi u bore, može se javiti svrbež, pečenje kože i promijene boje kože. Dali se radi o naprednoj metodi pomlađivanja ili samo o prolaznom trendu, pokazat će vrijeme.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika