24.04.2011. / 09:41

Autor: Hina

Saleh pristao odstupiti prema planu GCC-a

Vladajuća jemenska stranka obavijestila pokrovitelje plana političke tranzicije iz zemalja Arapskog zaljeva da u potpunosti prihvaća njihov prijedlog koji predviđa da jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh preda vlast potpredsjedniku, rekao je u subotu glasnogovornik stranke Tarik Šami agenciji Reuters.

Ali Abdullah SalehAli Abdullah SalehVladajuća jemenska stranka obavijestila pokrovitelje plana političke tranzicije iz zemalja Arapskog zaljeva da u potpunosti prihvaća njihov prijedlog koji predviđa da jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh preda vlast potpredsjedniku, rekao je u subotu glasnogovornik stranke Tarik Šami agenciji Reuters.

"Vladajuća stranka obavijestila je ministre vanjskih poslova zemalja Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC) o prihvaćanju incijative GCC-a u potpunosti", rekao je.

Plan Vijeća za suradnju u zaljevu predviđa da jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh, koji je suočen s višemjesečnim masovnim prosvjedima, preda vlast potpredsjedniku države mjesec dana nakon što se potpiše sporazum s oporbenim snagama i osigura mu se imunitet od sudskog progona.

Jemenska oporbena koalicija u subotu je rekla da pozdravlja inicijativu GCC- ali da neće sudjelovati u vladi nacionalnog jedinstva.

"Oporba pozdravlja incijativu uz izuzetak formiranja vlade nacionalnog jedinstva", rekao je sadašnji predsjedatelj oporbe Jasin Noman.

Jemenska oporba je ustrajavala na neprihvaćanju središnjeg elementa plana GCC-a, imuniteta od progona za Saleha i njegovu obitelj.

Vezane vijesti

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena su u subotu navečer u zračnom napadu na jemensku pokrajinu Bajda, približno 210 km jugoistočno od Sane,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika