03.05.2011. / 10:41

Autor: Miroslav Sušnik

Retrospektivni nastup Ladytrona u Zagrebu

U sklopu zagrebačkog posjeta predstavljaju svoj retrospektivni album "Best Of 00-10"

Jedan od najatraktivnijih elektronskih bendova današnjice, Ladytron, predstaviti će se hrvatskoj publici i po drugi puta, 05. svibnja u zagrebačkom Aquariusu, a nakon prošlogodišnjeg koncerta u Splitu.

Osnovani 1999. godine u Liverpoolu od strane producenta i DJ Daniela Hunta, Reubena Wua te pjevačica Mire Aroyo i Helene Marnie, nazvavši se prema pjesmi Roxy Music, svoj su glazbeni izričaj počeli graditi na staroj analognoj elektronskoj opremi te bazično strukturiranim melodijama koje balansiraju između synthpopa i new wavea.

Dvije godine poslije osnutka izlazi im prvijenac naslovljen "604", a singl skinut s tog albuma, "Playgirl" donio im je kako domaću tako i međunarodnu pažnju.

Godine 2002. izlazi i drugi album "Light & Magic" koji sadrži manje hit singlove poput "Seventeen", "Blue Jeans" i "Evil".

Pravu prekretnicu bend doživljava 2005. godine izlaskom albuma "Witching Hour" s kojeg je skinut i njihov najveći singl, pjesma "Destroy Everything You Touch".

Posljednji studijski album, "Velocifero", objavljen je 2008. godine, a na njemu se nalaze i dvije pjesme otpjevane u cijelosti na bugarskom, s obzirom da je članica benda Mira Aroyo bugarskih korijena.

U sklopu zagrebačkog posjeta predstavljaju svoj retrospektivni album "Best Of 00-10" na kojem se nalazi nova pjesma "Ace Of Hz" te obrada klasika grupe Death In June "Little Black Angel".

Novi album "Gravity The Seducer" trebao bi izaći u drugoj polovici ove godine.

Cijena ulaznice iznosi 150 kn, a moguće ih je nabaviti u knjižari Rockmark (Zagreb) te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika