03.05.2011. / 11:26

Autor: Miroslav Sušnik

Punk veselica uz Cock Sparrer 07. svibnja u Boogaloo-u

Malcolm McLaren ih je želio zajedno sa Sex Pistolsima ali do suradnje nije došlo jer im nije želio platiti rundu piva

Jedna od najutjecajnijih i najvećih oi/punk grupa, Cock Sparrer dolazi po prvi puta u Hrvatsku, a koncert će se održati 07. svibnja u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Osnovani su još davne 1972. u Londonu, a Colin McFaull, Mick Beaufoy, Steve "Burge" Burgess i Steve Bruce prijatelji su još od svoje 11-te godine.

Njihova glazba bila je pod utjecajem grupa poput The Who i Small Faces, a tekstovi pjesama govorili su o uobičajenom životu radničke klase isprepletenom navijanjem za West Ham. Iako nikad nisu postigli veći komercijalni uspjeh unatoč potpisivanju ugovora sa izdavačkom kućom Decca (prodaja njihovih singlova nije bila baš uspješna, stoga danas njihovi singlovi imaju izrazitu kolekcionarsku vrijednost te se cijene kreću i po nekoliko stotina eura) grupa je utrla put za ono što će postati poznato kao oi/street punk.

Zanimljiva činjenica iz povijesti grupe je da ih je Malcolm McLaren želio uzeti pod svoje zajedno sa Sex Pistols ali na kraju do suradnje nije došlo jer im nije želio platiti rundu piva!

Od svojih početaka pa do danas grupa je nanizala nekolicinu pravih himni od kojih je vjerovatno najpoznatija "England Belongs To Me", a koja je doživjela nebrojeni broj obrada od raznih punk grupa po cijelom svijetu pa čak i kod nas (Fakofbolan – "Ulica", Panj – "Kutina pripada nama").

Zadnji album "Here We Stand" Cock Sparrer su objavili 2007. godine i za njega dobili odlične recenzije. Cock Sparrer su poznati i po tome da ne sviraju previše koncerata tako da je Zagreb jedan od 3 potvrđena nastupa u Europi ove godine (druga dva su Punk & Disorderly festival u Berlinu te Rebellion festival u Blackpoolu).

Domaća podrška koja će zagrijati publiku za glavne zvijezde večeri biti će grupe Bootstock, Šank?! i Mašinko.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 150 kn možete kupiti u Dirty old shop-u (Tratinska 22) ili naručiti preko www.dirtyoldempire.com/shop.

Na ulazu će ulaznice koštati 180 kn.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika