04.05.2011. / 09:06

Autor: Miroslav Sušnik

Nakon šest godina Rotting Christ ponovno u Hrvatskoj

Dolaze u sklopu turneje kojom promoviraju svoj posljednji vrlo hvaljeni album "Aealo"

Legendarni grčki dark black metal bend Rotting Christ dolazi u subotu 7. svibnja u Osijek nakon svojeg posljednjeg nastupa prije šest godina. Koncert će se održati u klubu MMC Slavija.

Ovog puta dolaze u sklopu turneje kojom promoviraju svoj posljednji vrlo hvaljeni album "Aealo".

Rotting Christ su osnovali 1987. braća Sakis i Themis Solis. Isprva su svirali grindcore da bi se s vremenom okrenuli black metalu kao jedan od predvodnika tog stila sa južnoeuropskog prostora. Proboj na svjetsku metal scenu ostvarili su 1996. potpisom veliku metal diskogarfsku kuću Century Media. Po mnogima se radio o bendu koji je cijelo vrijeme ostao underground, što oni istinski fanovi itekako cijene pa su tako i klupski prostori ipak mjesto gdje se Rotting Christ najbolje osjećaju.

Društvo na turneji pravit će mi sve popularniji Finci Omnium Gatherum koji će se predstaviti u svom melodic death stilu. Prije njih nastupiti će i sjajni grčki doom metalci Daylight Misery , zatim Dark End iz Italije i De Profundis iz Engleske.

Ulaznice se po cijeni od 100 kuna mogu nabaviti na slijedećim mjestima u Zagrebu: Dancing Bear - Gundulićeva 7, Planet Music - Ilica 37, Kovač - Masarykova 14, Dirty Old Shop - Tratinska 22, u Osijeku u Stress Shopu - Strossmayerova 7 i u Požegi u May Way Shopu - Sv. Florijana 6.

Na ulazu će ulaznica koštati 120 kn.

Ulaznice je moguće i rezervirati na e-mail migrena_team@yahoo.com

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika