04.05.2011. / 12:38

Autor: Igor Koruga

Event koji spaja modu, slikarstvo, duhovnost i zabavu

Je li moda tek moda ili je više od toga, te je li slikarstvo tek umjetnost oblikovanja plohe bojom, ili može sadržavati i druge dimenzije?

U Zagrebu u galeriji Stančić (Kneza Mislava 11), 06. svibnja 2011. godine u 20 sati, održat će se event po naslovom ¨Welcome to the jungle¨. Ovo će događanje spojiti otvaranje izložbe akrilika Danijele Gašparović i fashion performans Ivana Alduka. Moda i slikarstvo, sažeti u isti kontekst, nosit će poruku koja nadilazi poimanje umjetnosti i zadire u duboko u filozofiju života koketirajući s duhovnošću.

Je li moda tek moda ili je više od toga, te je li slikarstvo tek umjetnost oblikovanja plohe bojom, ili može sadržavati i druge dimenzije? Može li haljina, isto kao i slika, ponuditi više od estetskog i emocionalnog doživljaja, te možemo li okrenuti prizmu percepcije i potražiti drugačija značenja? Odgovore na ova pitanja pokušat će dati dvojac Alduk-Gašparović u priči ¨Welcome to the jungle¨. Na ovom će eventu moda i slikarstvo pokušati izaći iz svojih uobičajenih okvira, te ispričati priču u kojoj je izgubljeni čovjek, očajan u aktualnoj urbanoj džungli, u glavnoj ulozi. Pod utjecajem vlastitog ega ljudi su se odvojili jedni od drugih, a time i od samih sebe i svoje istinske prirode u obliku slobodne i rascvjetane džungle u srcu.

Alduk objašnjava - Spajanjem mode i umjetnosti htio sam pokazati da je jako mala granica, ako uopće i postoji, između ta dva pojma, između nečeg što se manifestira kao kapitalizam i modernizam i nečeg što predstavlja prirodno, tradicionalno i moralno. Transformacija je potrebna i događa se, ali mislim da treba uvažavati neke vrednote.

Trebamo širiti obzore, tražiti još, nuditi više, eksperimentirati - kaže Danijela i dodaje - dok slikam želim pričati priču koja će dotaknuti ljude, možda im pomaknuti misli i probuditi želju za pitanjima, promjenama!

Haljine Ivana Alduka nosit će Emilija Kokić i plesačice plesnog studija AllDance.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika