06.05.2011. / 19:00

Autor: Hina

Nastavljeni prosvjedi, Saleh odbija odstupiti: 'O Bože, sruši tiranina!'

"O Bože, sruši jemenskog tiranina", izvikivali su prosvjednici. Mnogi od njih imali su balone na kojima je pisalo: "Odlazi!".

ReutersReutersDeseci tisuća stanovnika Jemena izašli su u petak na ulice kako bi prosvjedovali protiv predsjednika Alija Abdulaha Saleha, koji je ponovio da ne namjerava odstupiti s vlasti.

Saleh je u glavnom gradu Sani okupio i tisuće svojih pristaša kojima je rekao da će se "oduprijeti svojim klevetnicima", te da neće prihvatiti mirovni plan susjednih zemalja okupljenih u Vijeću za suradnju u Zaljevu koji bi uključio i njegov odlazak s vlasti.

"Uvjeravam vas da ću se oduprijeti", kazao je Saleh pred pristašama, okupljenima masovno na trgu uz palaču u Sani, čestitajući im na "odlučnosti u obrani ustavnog legitimiteta".

Na drugom skupu u središtu Sane također su se okupile tisuće ljudi koje su tražile hitan Salehov odlazak. "O Bože, sruši jemenskog tiranina", izvikivali su prosvjednici. Mnogi od njih imali su balone na kojima je pisalo: "Odlazi!".

Saleh je na svom skupu prosvjednike nazvao "kriminalcima" i "reakcionarima".

"To su reakcionarne i terorističke snage", rekao je predsjednik Saleh koji nije prestajao isticati "ustavni legitimitet", u obranu svojeg mandata koji ističe 2013.

Nije se osvrnuo na prijedlog o tranziciji vlasti Vijeća za suradnju u Zaljevu koji se nalazi u slijepoj ulici nakon njegova odbijanja da ga potpiše u nedjelju.

Vezane vijesti

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena u Jemenu

Tri lokalna zapovjednika Al Kaide ubijena su u subotu navečer u zračnom napadu na jemensku pokrajinu Bajda, približno 210 km jugoistočno od Sane,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika