10.05.2011. / 11:33

Autor: Miroslav Sušnik

Mercury Rev ipak u Tvornici!

Publika će imati priliku vidjeti još jedno veliko svjetsko glazbeno ime kako u cijelosti izvodi svoje ključno ostvarenje

Uslijed nesporazuma pri rezervaciji termina u Kinu SC, u kojem je do kraja godine postavljena produkcija mjuzikla "Footlose", Mercury Rev ovog četvrtka (12. svibnja) neće moći odsvirati koncert u toj dvorani budući je ista zauzeta navedenom predstavom.

Na sreću, nedavno preuređena Tvornica Kulture u kojoj možete čuti novi razglas, osjetiti bolju klimatizaciju i koristiti potpuno preuređene šankove i sanitarije, a koja je organizatorima izašla u susret i omogućila da ne dođe do otkazivanja koncerta.

Tako će se pet i pol godina godina nakon premijernog zagrebačkog nastupa jedan od najznačajnijih američkih rock bendova devedesetih Mercury Rev vratiti u ovaj grad kako bi nam u cijelosti predstavili svoj najvažniji album karijere "Deserter's Songs" čije nas reizdanje očekuje idućeg tjedna. Premda su ih od samih početaka pratili hvalospjevi kritike a prva tri albuma predstavljali prave psihodelične pop bisere kojima su stekli kultno sljedbeništvo, tek ih je Deserter's Songs približio širem auditoriju u prvom redu u Europi, čemu je zasigurno pridonijelo i to što ga je NME proglasio najboljim albumom 1998. godine, ali i činjenica da su se čak tri singla s ovog albuma našla na UK Top 40.

Nakon The Wedding Present koji su prije godinu dana odsvirali "Bizzaro" i Lambchop koji su isto u studenom učinili sa svojim "Is a Woman", Zagreb će tako imati priliku vidjeti još jedno veliko svjetsko glazbeno ime kako u cijelosti izvodi svoje ključno ostvarenje.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 140 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 170 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30h.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika