10.05.2011. / 16:47

Autor: Igor Koruga

Julian Lage Group otvara prvo izdanje Avantgarde Jazz Festivala

Festival će u petak, 13. svibnja, otvoriti Julian Lage Group koncertom u Maistrinom boutique hotelu Monte Mulini u Rovinju. Julian Lage slovi kao predvodnik izvođača svoje generacije i jedan je od najzanimljivijih mladih glazbenika

Prvo izdanje Avantgarde Jazz Festivala održat će se ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program odvijat će se tijekom tri mjeseca na različitim lokacijama. Tako će Rovinj, od svibnja do srpnja, u sklopu Avantgarde Jazz Festivala ugostiti neka od najpoznatijih, ali i najiščekivanijih jazz imena današnjice kao što su Julian Lage Group, Anat Cohen Quartet, Dr. Lonnie Smith Trio, New Gary Burton Quartet, George Benson i Return to Forever IV. Festival će u petak, 13. svibnja, otvoriti Julian Lage Group koncertom u Maistrinom boutique hotelu Monte Mulini u Rovinju. Julian Lage slovi kao predvodnik izvođača svoje generacije i jedan je od najzanimljivijih mladih glazbenika.

On je skladatelj, aranžer i gitarist koji istodobno oduševljava i inspirira obožavatelje i glazbenike, a "najnovijim otkrićem na gitari" nazvao ga je Gary Burton u čijem je Next Generation Quintetu nastupao poput Pata Methenyja, Johna Scofielda i Larryja Coryella. U rovinjskom nastupu Lange će predstaviti material s najnovijeg albuma "Gladwell" i to u pratnji Tupaca Mantille (bubnjevi/perkusije), Jorgea Roedera (kontrabas), Dana Blakea (saksofon) i Aristidesa Rivasa (violončelo).

Ulaznice za koncert Julian Lage Group moguće je kupiti u Maistrinim hotelima Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic, te na prodajnim mjestima sustava Eventim, kao i online na www.eventim.hr. Cijena ulaznica u pretprodaji je 200 kn (Zona I) i 160 kn (Zona II), a na dan koncerta 250 kn (Zona I) i 200 kn (Zona II).

Program 1. Avantgarde Jazz Festivala:

13.05. Julian Lage Group / Hotel Monte Mulini / 20:00 h

27.05. Anat Cohen Quartet / Pozornica Monte / 21:00 h

10.06. Dr. Lonnie Smith Trio / Hotel Monte Mulini / 21:00 h

01.07. New Gary Burton Quartet / Hotel Monte Mulini / 21:00 h

08.07. George Benson / Bivša TDR / 21:00 h

17.07. Return to Forever IV / Travnjak hotela Eden / 21:00 h

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika