16.05.2011. / 11:28

Autor: Miroslav Sušnik

Još par dana do koncerta Swansa u Zagrebu!

Rana izdanja obilježena ritmičkom monotonijom i gitarističkom brutalnošću priskrbila su im kultno sljedbeništvo

Ako se uz neko ime s punim pravom može upotrijebiti riječ kultni, onda su to zasigurno Swans.

Nastali 1982. pod utjecajem britanskog post punka i njujorškog new wavea, a predvođeni neuništivim Michaelom Girom, Swans su sredinom osamdesetih postali jednim od predvodnika u to vrijeme bujajućeg noise-rocka te ujedno, kako će se kasnije pokazati, i jednim od najutjecajnjih američkih bendova osamdesetih. Rana izdanja obilježena ritmičkom monotonijom i gitarističkom brutalnošću priskrbila su im kultno sljedbeništvo koje se ubrzo prelilo i s druge strane Atlantika.

I premda su kasnijim melodičnijim i ambijentalnijim albumima kudikamo proširili svoj auditorij, upravo ta rana izdanja okosnica su oko koje se vrte novi Swans koje je prije godinu i pol dana okupio Gira nakon što je tijekom zadnje turneje s Angels of Light osjetio potrebu da se izrazi na sličan način na koji je to gotovo petnaest godina činio kroz grupu Swans. Rezultat te odluke je iznimno hvaljeni novi Swans album "My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky" te gotovo neprekinut niz koncerata za koje svjedoci kažu da su jedno od najintenzivniji audio-vizualnih iskustava koje su ikada doživjeli.

Osjetljivijim osobama i onima koji ne podnose ekstremne glasnoće preporučamo da ovaj koncert zaobiđu, a svima ostalima garantiran je neponovljiv doživljaj.

Kao uvertira ovom iznimnom događaju nastupiti će britanski gitarist James Blackshaw.

Koncert se održava 23. svibnja u Teatru &TD.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 120kn, a na ulazu 150kn.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika