22.05.2011. / 14:54

Autor: Nacional.hr

Bancroft kupio City Ex

City Ex Zapošljava preko 1000 ljudi, a godišnje isporuči više od milijun paketa i 60 milijuna dokumenata

Aljoša Roksandić i Valerij PetrovAljoša Roksandić i Valerij PetrovVlasnici City Ex-a, predvođeni većinskim vlasnikom Digitel komunikacijama, uspješno su prodali svoje udjele private equity fondu Bancroft, priopćili su danas iz City Ex-a.

„Ulaganje u City Ex bilo je za Digitel komunikacije uspješan poslovni potez kojim smo iznimno zadovoljni. Kao suvlasnici smo zajedno s dugim vlasnicima pridonijeli razvoju tvrtke koja spremna i s potencijalom daljnjeg rasta dočekuje proces liberalizacije poštanskog tržišta u Hrvatskoj. Uistinu smo ponosni na rezultate i sve što smo ostvarili u City Ex-u zajedno s upravom i svim zaposlenicima. Kvalitetu tvrtke i njezina poslovanja najbolje potvrđuje uspješno zaključenje posla o prodaji. Drago nam je da smo zahvaljujući City Ex-u u Hrvatsku doveli ugledne ulagače koje okuplja Bancroft", izjavio je predsjednik Uprave Digitel komunikacija Aljoša Roksandić.

„Sa zadovoljstvom objavljujemo kako smo sklopili sporazum o kupnji vrlo uspješne tvrtke s iznimno sposobnim upravljačkim timom. Iako je spomenuti posao prvi takav iskorak Bancrofta u Hrvatsku te u konkretni sektor, vjerujemo u potencijal i hrvatskog tržišta i City Ex-a", istaknuo je partner u Bancroftu Valeri Petrov.

Tvrtku Bancroft su pri sklapanju ovoga posla savjetovali pravni timovi tvrtki Wolf & Theiss i Hamelink, te konzultanti tvrtke PriceWaterhouseCooper. Savjetnik Digitel komunikacija bila je austrijska tvrtka Raiffeisen Investment, jedna od vodećih konzultantskih tvrtki kada je riječ o spajanjima i akvizicijama u srednjoj i istočnoj Europi, te odvjetnički ured Savoric & Partners. Tvrtka Raiffeisen Investment pomogla je pri strukturiranju same transakcije te pružila podršku pregovorima. Erste banka osigurala je zajam za kupnju City Ex-a, a u procesu se savjetovala s pravnim timom tvrtke Cameron McKenna.

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 22.05.11. 16:38

Kakva lakrdija i nikom nista. Milijun paketa još je prihvatljivo ali onih 60 mil. dokumenata je totalno NEPRIHVATLJIVO. U HR se tocno zna tko moze dijeliti i raznositi dokumente odnosno posiljke koje imaju odredenu tezinu i točka. Ne, nasi BISERI pustaju da Hrvatska POŠTA puši kako bi je sto prije unistili i prodali za 1 kunu.

Totalno krivo i valjda se to nece dogoditi, posto je matematika toliko jednostavna da jednostavnija ne moze biti.
Staviti na papir A-4 rukom napisani PRIHODI i RASHODI za jednu godinu i pametnom dosta. Banda banditska prikazuje stalne frizirane gubitke i odraduju posao namjerno postavljeni da zakukulje i zamumulje, a Jaca i Vlada nista ne poduzimaju. Pošta se sustavno uništava i dok je ne unište nece se proci.
Osobno sam bio slusao famozni govor Jukića prije 3 godine kada je rekao kako Pošta kupuje City.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika