23.05.2011. / 12:59

Autor: Hina

Carl Bildt "ne vidi potrebu" za monitoringom

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt izjavio je da osobno ne vidi potrebu za uvođenje monitoringa za Hrvatsku te izrazio nadu da će pristupni pregovori brzo završiti.

Carl BildtCarl BildtŠvedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt izjavio je da osobno ne vidi potrebu za uvođenje monitoringa za Hrvatsku te izrazio nadu da će pristupni pregovori brzo završiti.

"O tome ćemo razgovorati večeras, ja osobno ne vidim potrebu za tim", rekao je Bildt po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova EU-a, odgovorajući na novinarski upiti o mogućnosti uvođenja monitoringa za Hrvatsku.

"Švedska je poznata kao jedan od najvećih zagovornika proširenja, uključujući sada Hrvatsku i zapadni Balkan. Nadamo se da će pregovori brzo završiti", rekao je Bildt, dodajući kako je istodobno njegova zemlja "stroga" kad je riječ o ispunjavanju uvjeta.

"Ovdje je riječ o Uniji kvalitete, kvalitetnom članstvu i kad smo strogi, onda je to u interesu pristupajuće zemlje, jer ne želite biti drugorazredna, nego prvorazredna članica", rekao je Bildt.

Luksemburški ministar Jean Asselborn je rekao da će večeras ministri "analizirati što povjernik za proširenje Štefan Fuele kaže i pripremati brzi pristup Hrvatske EU-u".

Slovački šef diplomacije Mikulaš Dzurinda istaknuo je uvjerenje da je Hrvatska spremna za zaključenje pregovora i od povjerenika za proširenje Štefana Fuela, koji će večeras izvijestiti ministre o stanju hrvatskih pregovora, očekuje pozitivno izvješće.

Vezane vijesti

Ključne četiri EU packe Hrvatskoj

Ključne četiri EU packe Hrvatskoj

U izvješću o monitoringu što ga je Europska komisija objavila u utorak u četiri se točke izražava kritika Hrvatskoj, ali je izvješće inače dobro i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 23.05.11. 13:08

e, moj karl. uopće nisi u tijeku. nama treba istražno povjerenstvo, a ne monitoring. kužiš? i goli otok.


registracija
11/1/10

fluid, 23.05.11. 13:32

Toliko je štete napravio taj vrli europejac,Hrvatskoj da ovo što sada govori nema smisla osim što smrdi na namjeru da se opere za "počinjene grijehe"tijekom rata.


registracija
11/1/10

fluid, 23.05.11. 13:35

Za EU sam svim svojim bićem ali dok su vlasti u Hrvatskoj poput ove HDZ-ove ili vrlo kratke,SDP-ove takve kakve jesu,bez kontrole nad njima nema Hrvatskoj boljega sutra.I nije za Hrvatsku presudan moritoring iz EU.Ovo je naša kuća u kojoj vladaju loši gospodari.Problem je naš.Unutarnji.I mi sami moramo reći "našim roditeljima"kao glavama kuće,da su pijanci koji nam upropastiše kuću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika