30.05.2011. / 15:56

Autor: Igor Koruga

Hibridi Borisa Boduljaka

Boris Boduljak svestrani je umjetnik rođen 03. rujna 1966. u Đakovu. Živi i radi u Zagrebu u kojem je 1985. godine završio Školu primijenjene umjetnosti, odjel kiparstva u klasi prof.Vinka Fabrisa

Autor mnogobrojnih glazbeno-scenskih projekata i performansa Boris Boduljak izložit će, od 1. do 30. lipnja u prostorijama knjžnice Vladimira Nazora, Špansko-jug, grafičku mapu ¨Hibridi 20&21¨ koja se sastoji od dva ciklusa - Prostorna žrtva 1&2. Šesnaest serijskih grafika u autorskom otisku od pedeset primjeraka predstavit će tako skulpture samoga autora, kao strukturirane kompozicije inspirirane dijatonikom i polifonijom.

Iste su pojašnjene kao posveta bogatstvu i svestranosti univerzalnog jezika koji, prema Boduljaku, predstavlja sjecište likovnih narječja stvorenih u procesu nastajanja samoga djela, od prvotne ideje do sazrijevanja i finalne produkcije. Izložbu će u srijedu, 1. lipnja 2011. godine, u 19 sati otvoriti književnik i kritičar Josip Palada, a gore će spomenuta knjižnica tijekom mjeseca lipnja rado ugostiti sve ljubitelje (likovne) umjetnosti, osobe otvorenih interesa i, bez iznimke, svakog prijatelja knjige.

Boris Boduljak svestrani je umjetnik rođen 03. rujna 1966. u Đakovu. Živi i radi u Zagrebu u kojem je 1985. godine završio Školu primijenjene umjetnosti, odjel kiparstva u klasi prof.Vinka Fabrisa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika