01.06.2011. / 10:43

Autor: Totalsport

Brown na predstavljanju: Lakersi ostaju Kobeova momčad

- I dalje mislim da ova skupina igrača može napraviti najbolji mogući rezultat

Mike BrownMike BrownLos Angeles Lakersi, uz Boston Celticse najtrofejnija momčad u povijesti NBA lige, predstavili su u utorak novog trenera svojih košarkaša.

Riječ je o 41-godišnjem Mikeu Brownu, koji je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan ukupno 18 milijuna dolara.

Ovu je sezonu Brown odmarao od treniranja. Radio je kao stručni komentator na ESPN-u. Prije toga, od 2005.do 2010. godine uspješno je vodio Cleveland Cavalierse, koje je 2007. godine doveo do prvoga i jedinog finala NBA doigravanja, u kojem je "pometen" od San Antonio Spursa.

Na klupi 16-rostrukih NBA prvaka Brown će naslijediti legendarnog Phila Jacksona, koji je s Lakersima osvojio pet NBA prstena vodeći ih, uz prekid tijekom sezone 2004/2005, od 1999. godine do ovosezonskog ispadanja od Dallasa u konferencijskom polufinalu.

- Ovo će i dalje biti momčad Kobea Bryanta. Njegova se uloga u njoj neće promijeniti - rekao je Brown odgovarajući na pitanje kakav je njegov odnos s ponajboljim košarkašem današnjice, koji je kao Jacksonova nasljednika predložio pomoćnika bivšeg trenera Briana Shawa.

- Susreo sam se već s Kobeom. Razgovarao sam također s njim telefonom, čak i s njegovom suprugom. Kontaktirao sam ga i putem elektronske pošte. On jako dobro razumije moju viziju i definitivno me podržava. Osigurat ćemo mu da ima loptu i da je dobiva u situacijama kakve najviše voli - dodao je Brown.

Na pitanje je li se upustio u rad s potrošenom momčadi, kako u fizičkom tako i u motivacijskom smislu, Brown je kazao:

- I dalje mislim da ova skupina igrača može napraviti najbolji mogući rezultat.

Vezane vijesti

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Sasvim neočekivano redove aktualnih austrijskih prvaka, nogometaša Red Bull Salzburga, napustio je nizozemski trener Ricardo Moniz. Premda je imao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika