03.06.2011. / 16:03

Autor: Hina , Nacional.hr

UN: Duž tuniske obale pronađena tijela 150 izbjeglica

"Uz obale Kerkenaha pronašli smo tijela 150 izbjeglica. Potraga i dalje traje", rekla je Laleve, dodavši kako su brodice plovile u smjeru Italije

Reuters (ilustracija)Reuters (ilustracija)Tijela oko 150 afričkih izbjeglica koji su ribarskim brodicama pokušali pobjeći pred nemirima u Libiji pronađena su duž tuniske obale, pošto su se brodice kojima su ilegalno krenuli prema europskim zemljama prevrnule, izvijestila je u petak dužnosnica UN-a Carole Laleve.

"Uz obale Kerkenaha pronašli smo tijela 150 izbjeglica. Potraga i dalje traje", rekla je Laleve, dodavši kako su brodice plovile u smjeru Italije.

Tuniska obalna straža i vojska uspjele su spasiti 570 osoba, no mnogi su se zbog gužve koja je nastala na ribarskim brodićima, među ostalim i zbog lošeg vremena, utopili. Tuniske vlasti izvijestile su kako je u četvrtak prijavljen nestanak oko 250 izbjeglica.

Vezane vijesti

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Bivši tuniski predsjednik Zine El Abidine Ben Ali osuđen je u srijedu u odsutnosti na 20 godina zatvora na vojnom sudu u Tunisu zbog "poticanja na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika