06.06.2011. / 16:21

Autor: Nacional.hr

'Vrijeme je da se sudi i ideolozima zla poput Dobrice Ćosića'

"Krajnje je vrijeme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić", rekao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak

Dobrica Ćosić (Wikipedia)Dobrica Ćosić (Wikipedia)Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je recentnu zabranu srpske neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocijenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su sudjelovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike.

"Krajnje je vrijeme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić", rekao je Čanak za današnji novosadski Dnevnik, dodajući kako je odlukom Ustavnog suda o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj prvi put u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo, ocjenivši da to ukazuje i da je država konačno odlučila obračunati se s korijenima fašizma.

"U tom kontekstu ne vidim ništa sporno u tome da se pozovu na odgovornost oni koji su, od pisanja Memoranduma SANU, podjarivali najgore moguće zablude, koje su se poslije plaćale potocima krvi i nebrojenim glavama, životima i sudbinama na prostoru Zapadnog Balkana", rekao je Čanak.

Komentari

registracija
9/10/10

diferencijal, 06.06.11. 16:40

Taman posla, proganjati intelektualce zbog mišljenja. Ponovno se vraćati na "poštenu inteligenciju".

Dobrica je intelektualac, akademac, možemo se slagati ili ne slagati, ali slobodna riječ se ne smije kažnjavati :)


registracija
10/11/09

ruvil, 06.06.11. 17:02

Slobodna rijec je jedno a huskati na mrznju,nasilje iagresiju je nesto drugo! Takav covjek se ne bi trebao tretirati kao intelektualac nego kao krvolocni primitivac!


registracija
21/4/11

spBN, 06.06.11. 17:09

@ruvil,

Eto procitaj sto si sam gore reka- huskacu na mrznju,agresiju i nasilje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika