08.06.2011. / 16:09

Autor: Nacional.hr

Kineski znanstvenici stvorili GM krave koje daju ljudsko mlijeko

Mlijeko transgenih krava je identično ljudskom mlijeku sa istim učinkom na jačanje imunosnog sustava i antibakterijskim svojstvima, kakva ima i ljudsko mlijeko

IlustracijaIlustracijaKineski znanstvenici su genetskim inženjerstvom modificirali kravu kako bi proizvodila ljudsko mlijeko i planiraju mlijeko ovih krava u roku tri godine plasirati na tržište, prenosi My Fox.

Mlijeko transgenih krava je identično ljudskom mlijeku sa istim učinkom na jačanje imunosnog sustava i antibakterijskim svojstvima, kakva ima i ljudsko mlijeko. Krdo od 300 transgenih krava je projekt Kineskog Agronomskog Sveučilišta i uzgojeno je umetanjem ljudskih gena u embrije kloniranih životinja koji su zatim umetnuti u surogat krave.

Mlijeko se još uvijek testira kako bi se utvrdilo je li sigurno za ljudsko zdravlje, no uz dopuštenje vlasti, bit će lansirano na tržište kao hranjivije mlijeko od običnog kravljeg mlijeka. Radnici na farmi na kojoj su uzgojene transgene krave već su kušali ovo mlijeko i tvrde da je slađe i jačeg okusa od običnog kravljeg mlijeka.

Znanstvenici su do sada uspjeli stvoriti krave koje su imune na kravlje ludilo kao i krave genetski modificirane tako da se od njih dobije hranjivije meso.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika