14.06.2011. / 14:05

Autor: Totalsport

Adidas Eurocamp ugostio najveće međunarodne košarkaške talente

- Adidas Eurocamp prvi je međunarodni košarkaški preddraftovski kamp ove vrste i uzbuđeni smo što smo bili domaćini nekima od budućih zvijezda NBA lige - rekao je Lawrence Norman, potpredsjednik Adidasa za svjetsku košarku

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAdidas Eurocamp po deveti je put ugostio najbolje međunarodne košarkaške igrače kao jedini službeno odobreni preddraftovski kamp izvan SAD-a. Trodnevni kamp održao se u Trevisu u Italiji od 11. do 13. lipnja i predstavio najbolje mlade igrače, te bivše i sadašnje trenere i igrače NBA lige.

- Nijednom strancu nije lako steći ugled potreban za igranje u NBA ligi - rekao je Serge Ibaka, krilni centar Oklahoma City Thundera i sudionik Eurocampa 2008. godine, uz dodatak:

- Eurocamp mi je pružio priliku da pravim ljudima pokažem ono što znam i pomogao mi da ostvarim svoj san o igranju u NBA ligi.

Više od 30 prijavljenih i draftu podložnih sudionika sudjelovali su u ovogodišnjem kampu, uključujući neke od najvećih potencijala za prvi krug ovogodišnjeg drafta Bismacka Biyomba (Republika Kongo), Davisa Bertansa (Latvija), Donatasa Motiejunasa (Litva) i Lucasa Noguierua (Brazil).

- Adidas Eurocamp prvi je međunarodni košarkaški preddraftovski kamp ove vrste i uzbuđeni smo što smo bili domaćini nekima od budućih zvijezda NBA lige - rekao je Lawrence Norman, potpredsjednik Adidasa za svjetsku košarku.

- Kao što možemo vidjeti iz ovogodišnjih doigravanja NBA lige, strani igrači i dalje imaju izrazito veliku ulogu u ligi i ponosni smo što su se upravo kod nas predstavili talenti za budućnost.

Prethodnih je godina adidas Eurocamp ugostio 45 budućih sudionika prvog i drugog kruga drafta te ukupno 75 budućih igrača NBA lige. Među njima su Danilo Gallinari (Denver Nuggets), Nicolas Batum (Portland Trailblazers) i Andrea Bargnani (Toronto Raptors). Sedamnaest bivših sudionika Eurocampa trenutačno ima ugovore s momčadima NBA lige, 33 ih je sudjelovalo na FIBA Svjetskom prvenstvu 2010., a 58 trenutačno igra u momčadima koje nastupaju u Euroligi.

Na prošlogodišnjem su Eurocampu sudjelovale legende NBA lige Larry Bird, Detlef Schrempf i Jack Sikma, kao i sadašnji istaknuti igrači lige Rodney Stuckey (Detroit) i Nicolas Batum. Nekolicina trenera momčadi koje nastupaju u NBA ligi i Euroligi također će biti sudionicima ovogodišnjeg izdanja Adidasovog kampa. Među njima su Kenny Atkinson (New York Knicks), Dennis Lindsey (San Antonio Spurs), John Welch (Denver Nuggets) i Vincent Collet (reprezentacija Francuske), te košarkaški komentator ESPN-a Fran Fraschilla.

Posebni gosti ovogodišnjeg izdanja bili su Dwight Howard, izbornik španjolske reprezentacije Sergio Scariolo te igrači reprezentacije do 19 godina Hrvatske i Srbije.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika