16.06.2011. / 12:02

Autor: Igor Koruga

Album '2 Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser' od sutra u prodaji

Simpatični hrvatski violončelisti trenutno su na velikoj turneji s Eltonom Johnom, s koje ushićeno poručuju - Bilo je fenomenalno! Super nam je na turneji družiti se s Eltonom i ostatkom benda

Dugoočekivani album “2 Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser” (Sony Masterworks/Menart) u prodaji je od sutra, a isti je najavljen uspješnim singlom “Smooth Criminal” koji se na youtubeu pogledao preko 5 milijuna puta. Zanimljiva interpretacija velikog hita Michaela Jacksona dovela je mlade hrvatske glazbenike i do potpisivanja obećavajućeg ugovora s major labelom Sony Masterworks. Premda poznate hitove izvođača poput Kings Of Leon, U2, Coldplay, Muse, Nirvane i Johnnyja Casha izvode na samo dva violončela, pjesme zvuče kao da ih izvodi cijeli band. “Human Nature” je druga pjesma nedavno preminulog kralja popa koja će se naći na albumu.

Iako smo već snimili pjesmu “Smooth Criminal” , željeli smo u album uključiti i “Human Nature” jer je to jedna od najljepših pjesama Michaela Jacksona. Mogli smo iskoristiti tehniku pizzicato, moju omiljenu tehniku sviranja – otkrio je Stjepan Hauser. Simpatični hrvatski violončelisti trenutno su na velikoj turneji s Eltonom Johnom, s koje ushićeno poručuju - Bilo je fenomenalno! Super nam je na turneji družiti se s Eltonom i ostatkom benda. Odmah su nas prihvatili kao da se znamo već godinama i naravno, velika je čast svirati, učiti i družiti se svakodnevno s tom živućom legendom! Elton je oduševljen i već nas je pozvao na put oko svijeta nakon ove europske turneje u slijedećih par mjeseci! To uključuje njegove velike spektakle u Las Vegasu, Rio de Janeiru i Woodstocku.

Također ćemo u Americi promovirati naš novi CD svirajući gotovo sav repertoar kao opening act na nekim od njegovih koncerata! Stvarno nevjerojatna stvar za nas na početku karijere! Na turneji stvarno uživamo i radujemo se svakom novom koncertu! Raspored nastupa mogu se pratiti na novoj web stranici http://www.2cellos.com/events, a predstavljamo i točan popis obrađenih skladbi na najnovijem diskografskom izdanju snimljenom u zagrebačkom studiju Morris; Where The Streets Have No Name, Misirlou (Theme From Pulp Fiction), Use Somebody, Smooth Criminal, Fragile, The Resistance, Hurt, Welcome To The Jungle, Human Nature, Viva La Vida, Smells Like Teen Spirit i With Or Without You.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika