01.07.2011. / 17:52

Autor: Hina

Britanski ministar protiv useljavanja radi smanjenja nezaposlenosti

Britanski ministar pozvao je u petak da se postroži kontrola useljavanja kako bi se smanjila nezaposlenost među Britancima, što je razljutilo poslovnu zajednicu i otvorilo mogućnost razdora u vladajućoj koaliciji.

"Kratkoročno, kontrola useljavanja je nužna ili ćemo još jednu generaciju učiniti ovisnom i bespomoćnom", rekao je ministar"Kratkoročno, kontrola useljavanja je nužna ili ćemo još jednu generaciju učiniti ovisnom i bespomoćnom", rekao je ministarBritanski ministar pozvao je u petak da se postroži kontrola useljavanja kako bi se smanjila nezaposlenost među Britancima, što je razljutilo poslovnu zajednicu i otvorilo mogućnost razdora u vladajućoj koaliciji.

Taj je zahtjev iznio ministar rada i mirovinske skrbi Ian Duncan Smith, konzervativac koji je predvodio stranačke napore da se smanji broj Britanaca na socijalnoj skrbi.

"Dobra imigracija je kontrolirana imigracija - ona ne bi trebala biti izgovor za uvoz radne snage kako bi se popunila radna mjesta koja mogu popuniti ljudi koji već žive u Britaniji", rekao je Duncan.

"Kratkoročno, kontrola useljavanja je nužna ili ćemo još jednu generaciju učiniti ovisnom i bespomoćnom", rekao je ministar. Nezaposlenost u Velikoj Britaniji iznosi 7,7 posto, od čega je 20 posto mlađih od 24 godine.

Imigracijska politika izvor je podjela u vladajućoj koaliciji predvođenoj konzervativcima. Liberalni demokrati, manji koalicijski partner, upozorili su da bi ograničavanje useljavanja moglo naštetiti britanskom gospodarstvu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika