03.07.2011. / 14:46

Autor: Deutsche Welle

"Princ je takav kakav jest": Što kriju suze najnovije monegaške princeze?

Iz prinčevske palače su priznali da je došlo do "nepredviđene situacije" tijekom priprema za vjenčanje, kad je Charlene saznala da bi se Albert mogao suočiti sa zahtjevom da ode na test za dokazivanje novog očinstva.

Princ Albert II od MonacaPrinc Albert II od MonacaPrinc Albert II. od Monaka i južnoafrička ljepotica Charlene u subotu su se vjenčali pred 800 predstavnika kraljevskih obitelji te brojnih pripadnika svjetskog jet-seta. Cijelo vrijeme napeta mladenka je, kad je sve bilo gotovo, konačno pustila suzu.

Na kraju ipak pred oltarom

Pojavivši se u prekrasnoj Armanijevoj vjenčanici, skrojenoj iz 130 metara svile i ukrašenoj sa 40.000 kristala, najnovija pripadnica svjetskih vladarskih obitelji, na kratko je pokazala osjećaje nakon tjedna koji je bio pun ružnih govorkanja te strogo režiranog vjenčanog spektakla.

Početkom tjedna svjetski su mediji bili izvijestili o govorkanjima koja su se proširila da su 33-godišnju bivšu prvakinju u plivanju u zadnji čas bili spriječili da iz Monaka pobjegne kući u Južnoafričku Republiku.

Kad su započela slavlja povodom vjenčanja, iz prinčevske palače su konačno priznali da je došlo do "nepredviđene situacije" tijekom priprema, kad je Charlene saznala da bi se Albert mogao suočiti sa zahtjevom da ode na test za dokazivanje očinstva, a kojeg je uložila jedna njegova bivša ljubavnica.

U subotu nije zapravo bilo znakova posebnog stresa sve do Charleneinih emotivnih suza koje su potekle kad su u malom svetištu Chapelle Sainte Devote monegaškog sveca-zaštitnika jedna majka i njena 11-ogodišnja kćer zajedno zapjevale jednostavnu pjesmu Djevici Mariji.

Charlene je potom obrisla oči, kratko poljubila muža i potom se vratila u svoj Lexus-cabrio koji ih je odvezao na svadbeni banket u monegaškoj operi smještenoj nasuprot čuvenog casina.

Okupljeno mnoštvo

Prije toga, na tisuće znatiželjnika je promatralo crkveno vjenčanje na velikim ekranima postavljenima izvan kraljevske palače i na više mjesta po Kneževini.

Monegaški nadbiskup Bernard Barsi upitao je oboje prihvaćaju li jedno drugo "u dobru, u zlu, u bogatstvu, u siromaštvu, u bolesti i u zdravlju, sve dok ih smrt ne razdvoji". Oboje su odgovorili čvrstim "da".

Potom je par, Charlene očigledno opušenija no što je bila, čak povremeno se smješkajući, razmijenio Cartierovo prstenje izrađeno iz 18 karatnog zlata i platine.

Dok su napuštali Kneževsku palaču držeći se za ruke, on u svojoj časničkoj uniformi, zazvonila su brojna zvona monegaških crkvi a gosti su mladence zasuli ružinim laticama.

Brojni znatiželjnicci, njih oko 3.800 okupilo se oko palače gdje su mogli vidjeti kako na cermoniju dolaze zvijezde poput nekadašnjeg Jamesa Bonda - glumca Rogera Moora ili bivše prve dame Francuske Bernardette Chirac. Uz francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, koji je došao bez trudne supruge Carle Bruni, tamo se bili i predstavnici brojnih svjetskih kraljevskih obitelji: kraljevi i kraljice Švedske i Belgije, prijestolonasljednici Norveške, Nizozemske, Danske, Švedske, Belgije.... Bili su tu i modni dizajneri, modeli, sportaši i mnoštvo manje istaknutih predstavnika aristokracije.

Kako su javili hrvatski mediji, hrvatsku je na vječanju, u svojstvu posebnog izaslanika hrvatskog predsjednika predstavljao veleposlanik RH u Parizu Mirko Galić .

"Ne možemo mijenjati princa"

Na vječanje su došli i sinovi (još uvijek) supruga princeze Caroline, Ernsta Augusta od Hannovera, koji su tijekom crkvene svečanosti sjedili zajedno s ostalom djecom princeza Caroline i Stephanie. Sam Ernst August nije bio na svečanosti.

Albert, kojem su 53 godine, od svoje je supruge stariji dvadest godina i ima dvoje djece iz ranijih veza. Svejedno, čak ako bude potvrđeno da ima i treće ili četvrto nezakonito dijete, službenog nasljednika neće imati sve dok mu njegova zakonita žena ne podari jednog.

"Ne možemo mijenjati našeg princa. To je moderan brak. Charlene ga poznaje dugo vremena i prihvaća to", kazao je sliježući ramenima jedan 30-godišnji Monegašanin koji je bio ispred palače tijekom vjenčanja.

"Jedino što želimo je da se Grimadijeva dinastija nastavi", dodala je jedna 72-godišnja stanovnica ove male kneževine.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

V. Rudan: Kraljevi i konjušari

V. Rudan: Kraljevi i konjušari

Spadam među one dvije milijardi ljudi koji su uživo gledali prijenos Vjenčanja. Nekoliko sam sati pratila drugi program Hrvatske teve i slušala… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika