04.07.2011. / 13:50

Autor: Igor Koruga

Od sutra - jubilarne 30. Zagrebačke ljetne večeri

U bogatom i raznovrsnom programu ovogodišnjih Zagrebačkih ljetnih večeri doista će se naći ponešto za svakoga, a to je najbolja pozivnica brojnim posjetiteljima na otvorene ljetne koncerte za pamćenje

Sutra započinju jubilarne 30. Zagrebačke ljetne večeri koje će ovoga ljeta trajati od 5. do 27. srpnja 2011. godine u koncertnom prostoru Atrija Galerije Klovićevi dvori kao i na Sceni Gradec. U okviru Ljeta, održava se i 2. festival operete i mjuzikla - i ovoga puta u produkciji mađarske kazališne i operetne kuće - Mjuzikl Gala, kao i 45. međunarodna smotra folklora koja ove godine predstavlja folklornu baštinu u životu hrvatskog iseljeništva.

Ovogodišnji je program izuzetno atraktivan; predstavit će se već afirmirani umjetnici koji će Festival intonirati postojanošću i ozbiljnošću, ali i mladi glazbenici koji će svježinom i mladenačkim entuzijazmom zasigurno osvojiti srca slušatelja. Tako će početak i kraj Festivala obilježiti klavirski recitali Javora Bračića (5.7.) i Ive Pogorelića (27.7.), a neobičnim će se programom - od klasike do jazza i od avangarde do rocka - predstaviti domaći ansambl Acoustic Project (8.7.) predvođen skladateljem i kontrabasistom Dubravkom Palanoivićem. Glazba običnog austrijskog puka (liranata) s kraja 18-og i početka 19-og stoljeća moći će se čuti u izvornoj interpretaciji Schikaneders Jugenda (15.7.), dok će poklonike fado pjevanja zabaviti Jelena Radan u okviru projekta ¨Triptih - Susret¨ (7.7.). Za otvoreniju publiku već je prekosutra predviđen nastup američke kantautorice Suzanne Vega na gornjogradskoj Sceni Gradec, a vrsni će instrumentalisti poput onih iz Tria Wanderer (11.7.) i gipsy-jazz dueta Bireli Lagrene/Stochelo Rosenberg (26.7.) zadovoljiti ukuse glazbenih romantičara i sljedbenika virtuoznog gitarističkog stila Djanga Reinhardta.

U bogatom i raznovrsnom programu ovogodišnjih Zagrebačkih ljetnih večeri doista će se naći ponešto za svakoga, a to je najbolja pozivnica brojnim posjetiteljima na otvorene ljetne koncerte za pamćenje. Ulaznice je moguće nabaviti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana J. Jelačića 11, a sat vremena prije svakog nastupa moguća je kupnja i na mjestu održavanja koncerta. Za online kupnju ulaznica preporuča se posjet slijedećim web adresama; www.ulaznice.hr i www.kdz.hr.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika