12.07.2011. / 11:42

Autor: Hina

Francuski premijer Fillon: Šutnja Vijeća sigurnosti postaje nepodnošljiva

Francuski premijer Francois Fillon ocijenio je u utorak da "šutnja" Vijeća sigurnosti UN-a o nasilju u Siriji postaje "nepodnošljiva", dodajući da je sirijski predsjednik Bašar al-Asad "prešao sve granice".

Francois FillonFrancois FillonFrancuski premijer Francois Fillon ocijenio je u utorak da "šutnja" Vijeća sigurnosti UN-a o nasilju u Siriji postaje "nepodnošljiva", dodajući da je sirijski predsjednik Bašar al-Asad "prešao sve granice".

"Francuska je zajedno s ostalim europskim zemljama podnijela rezoluciju pred Vijeće sigurnosti UN-a koju blokiraju Rusija i Kina", podsjetio je na privatnoj radio postaji Europe 1 Francois Fillon. "To više nije prihvatljivo", dodao je šef vlade.

Za Francoisa Fillona "iznimno nasilni napadi" na veleposlanstvo Francuske i SAD-a u Damasku u ponedjeljak pokazuju da je "režim izvan kontrole".

Prosvjednici koji podržavaju sirijski režim napali su u ponedjeljak veleposlanstva SAD-a i Francuske u Damasku, osuđujući posjet njihovih veleposlanika pobunjeničkom gradu Hami, što je pak izazvalo ljutnju Washingtona i Pariza.

Vezane vijesti

Asad: Sirija je kadra izaći iz krize

Asad: Sirija je kadra izaći iz krize

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad je tijekom primanja jednog iranskog dužnosnika u Damasku u četvrtak izjavio da je njegova zemlja kadra izaći iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika