18.07.2011. / 17:00

Autor: Totalsport , Nacional.hr

EP košarkaša, U20: Hrvatska izgubila od Austrije

Želi li zadržati šanse za opstanak u A diviziji Hrvatska u utorak (14h) mora pobijediti Litvu koja je u 1. kolu razigravanja teško poražena od Srbije (95-64)

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMlada hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina starosti u Bilbau i treći poraz u četvrtom nastupu. U razigravanju za opstanak bolja od Hrvatske u dramatičnoj završnici bila je Austrija 64-61.

Podsjećamo, u prvom krugu natjecanja Hrvatska je pobijedila Latviju, a izgubila od Francuske i Švedske te si time dodatno zakomplicirala borbu za opstanak u A diviziji.

Hrvatska je protiv Austrije odigrala lošu završnicu u kojoj je nedostajalo mirnoće s linije slobodnih bacanja i u kojoj smo košem Ivana Batura četiri minute i 43 sekunde prije kraja imali prednost 56-52. No, tada Austrijanci rade seriju 7-0 i dolaze do prednosti 59-56. Hrvatska ipak preko Luke Babića i Domagoja Bubala uspijeva doći do poravnjanja 60-60 samo 13 sekundi prije kraja, međutim do kraja Bubalo promašuje jedno, a Babić dva slobodna bacanja koja su nas koštala najmanje produžetka. S druge strane, prvo Anton Maresch, pa Romed Vieider bili su precizni s linije slobodnjaka i donijeli Austrijancima iznenađujuću pobjedu.

U hrvatskim redovima najefikasniji je sa 18 koševa i 6 skokova bio Babić, dok je Batur ubacio 16 koševa uz 6 skokova. Kod Austrijanaca je najefikasniji bio Lukas Linzer sa 14 koševa, dok je Jozo Rados ubacio 10 uz 12 skokova.

Želi li zadržati šanse za opstanak u A diviziji Hrvatska u utorak (14h) mora pobijediti Litvu koja je u 1. kolu razigravanja teško poražena od Srbije (95-64).

Europsko prvenstvo košarkaša U20, razigravanje u A diviziji:

Hrvatska - Austrija 61-64 (30-33)

Srbija - Litva 95-64

Vezane vijesti

EP košarkaša, U20: Poraz i ispadanje Hrvatske

EP košarkaša, U20: Poraz i ispadanje Hrvatske

Hrvatski košarkaši do 20 godina nisu se proslavili na Europskom prvenstvu kojem je domaćin španjolski Bilbao. Naime, hrvatski su košarkaši završili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika