19.07.2011. / 11:47

Autor: Totalsport

IAAF ustanovljuje Svjetsko prvenstvo u štafetama

Prema prijedlogu IAAF-a, natjecanja bi uključivala discipline 4x100, 4x200, 4x400 i 4x800 metara, a osim seniora natjecale bi se i juniorske ekipe i momčadi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeđunarodna atletska federacija (IAAF) uskoro će, odvojeno od Svjetskog prvenstva u atletici, organizirati zasebna natjecanja najboljih svjetskih trkača u štafetama.

Potvrdio je to Neville McCook, predjednik Atletske federacije Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba (NACAC), rekavši da predsjednik IAAF-a Lamine Diack želi da se Svjetsko prvenstvo u štafetama redovito održava na području NACAC-a, saveza koji pod sobom i okuplja najbrže sprinterske nacije na svijetu, prvenstveno Sjedinjene Države i Jamajku, zemlje koje bi i razmjenjivale domaćinstva.

Prema prijedlogu IAAF-a, natjecanja bi uključivala discipline 4x100, 4x200, 4x400 i 4x800 metara, a osim seniora natjecale bi se i juniorske ekipe i momčadi.

Vezane vijesti

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je nominacije za najbolju atletičarku, odnosno atletičara 2011. godine. Nakon četiri uzastopne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika