20.07.2011. / 12:23

Autor: Totalsport

Francuski NBA reprezentativci dobili zeleno svijetlo za nastup na Eurobasketu

Možemo sa zadovoljstvom potvrditi da je je priča oko osiguranja završena - stoji u priopćenju francuskog košarkaškog saveza

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFrancuska košarkaška reprezentacija, ali i cijela francuska nacija, mogu odahnuti nakon što je košarkaški savez objavio da je platio sva potrebna osiguranja i da će svi NBA reprezentativci nastupiti u Litvi na Eurobasketu ovog ljeta.

- I prije nego je štrajk objavljen u NBA-u mi smo krenuli u akciju rješavanja osiguranja za naše reprezentativce. Možemo sa zadovoljstvom potvrditi da je je priča oko osiguranja završena - stoji u priopćenju francuskog košarkaškog saveza.

No, kao da nije moglo biti sve tako savršeno za jednog od najvećih favorita prvenstva, sada kada bi trebali biti u najjačem sastavu.

- Joakim Noah još ima nezaliječenu ozljedu palca. Šaljemo svu liječničku dokumentaciju u Chicago s kojim ćemo se savjetovati oko nastupa Noahe na Eurobasketu - također stoji u priopćenju.

Francuska u srijedu počinje sa pripremama u Pauu, a prvu utakmicu igraju 31. kolovoza protiv momčadi Latvije.

Dodajmo kako je unatoč štrajku u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA danas objavio raspored igranja utakmica za sezonu 2011/2012, koja će sudeći prema svemu biti odgođena.

Nova, 66. sezona NBA lige počet će 1. studenog kada će na rasporedu biti tradicionalno dvije utakmice. Branitelj naslova Dallas Mavericksi ugostit će momčad koja je prošle sezone imala najbolji omjer pobjeda i poraza u regularnom djelu sezone, Chicago Bullse, a uoči utakmice održat će se ceremonija dodijele prstena prvacima.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika