27.07.2011. / 13:07

Autor: Totalsport

WTA Stanford: Superuvjerljiva Serena, porazi Ivanović i Görges

Nadam se da ću ponovno dostići tu razinu - rekla je Amerikanka nakon svoje najuvjerljivije pobjede od povratka na terene

Serena WilliamsSerena WilliamsSerena Williams pobijedila je Australku Anastasiju Rodionovu 6-0, 6-0 u dvoboju prvog kola WTA-ova turnira u kalifornijskom Stanfordu, najstarijeg ženskog turnira na svijetu, koji se igra na tvrdoj podlozi.

Zaigrala je natjecateljski meč na teritoriju Sjedinjenih Država nekoć prva tenisačica svijeta prvi put nakon polufinala US Opena 2009. godine. U Kaliforniji nastupa tek treći put od povratka na teniske terene u Eastbourneu prošlog mjeseca.

- Bila sam fokusirana. Uvijek sam govorila da me, pod uvjetom da igram svoj najbolji tenis, nitko ne može pobijediti. Nadam se da ću ponovno dostići tu razinu - rekla je Amerikanka nakon svoje najuvjerljivije pobjede od povratka na terene.

Zbog kombinacije ozljede i bolesti koja ju je s teniskih terena zadržala gotovo punu godinu dana Serena je pala na 169. mjesto WTA-ove ljestvice. Stanford je prvi turnir koji igra sa zaštićenim renkingom prve tenisačice svijeta, s obzirom da je tu poziciju držala prije pauze.

U drugom će kolu Serena imati daleko teži zadatak protiv Ruskinje Marije Kirilenko, koja je u prvom kolu pobijedila šestu nositeljicu i 20. tenisačicu svijeta, Njemicu Juliju Görges. Prođe li nju, u trećem bi je kolu mogla dočekati druga nositeljica, Ruskinja Marija Šarapova.

Iznenađenje, premda ne preveliko, u utorak je također priredila Japanka Ayumi Morita, koja je pobijedila sedmopostavljenu Srbijanku Anu Ivanović.

Igrala je nekoć prva tenisačica svijeta prvi meč pod svojim novim trenerom Nigelom Searsom, kao i prvi meč pod starim kondicijskim trenerom Scottom Byrnesom, pod kojim je radila od 2006. do 2009. godine dosegavši broj 1 i pobijedivši na Roland Garrosu 2008. godine.

Turnir u Stanfordu igra se za nagradni fond od 721.000$.

WTA Stanford, 1. kolo:

Kirilenko - Görges (6) 6-2, 6-3

Morita - Ivanović (7) 6-3, 7-5

Lisicki -Halep 6-1, 6-2

S. Williams - Rodionova 6-0, 6-0

Vezane vijesti

Razzano izbacila Serenu Williams

Razzano izbacila Serenu Williams

Francuska 29-godišnja tenisačica Virginie Razzano, trenutno tek 111. igračica svijeta, napravila je golemu senzaciju na Roland Garrosu, pobjedom u 1.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika