28.07.2011. / 11:46

Autor: Totalsport

NBA: U ponedjeljak sastanak igrača i vodstva lige

ESPN navodi da od prvog sastanka ipak ne treba očekivati čuda budući da su dvije strane i dalje svjetlosnim godinama udaljene u svojim stavovima oko novog kolektivnog ugovora

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPovjerenik NBA lige David Stern i šef Sindikata košarkaša Billy Hunter, kao i još nekolicina predstavnika obje strane, održat će u ponedjeljak prvi sastanak nakon početka obustave rada u najjačoj ligi svijeta.

ESPN navodi da od prvog sastanka ipak ne treba očekivati čuda budući da su dvije strane i dalje svjetlosnim godinama udaljene u svojim stavovima oko novog kolektivnog ugovora. No, Sternu je bitno da od proglašenja ''lockouta'' do prvog sjedanja za isti stol ne prođe ogromno vremensko razdoblje kao što je to bio slučaj 1998.

Posljednji je sastanak dviju strana održan 30. lipnja, dan prije početka zabrane rada. Sindikat je tada pristao udio plaća igrača u proračunu klubova smanjiti s 57 na 54.3 posto, ali vodstvo lige traži puno veće odricanje košarkaša, točnije želi smanjiti ukupan iznos za plaće za 750 milijuna dolara po sezoni. Time bi, smatraju čelnici lige, klubovi prestali gomilati dugove koji su u šest godina trajanja posljednjeg kolektivnog ugovora narasli na milijardu dolara.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika