31.07.2011. / 20:32

Autor: Totalsport

VN Mađarske: Buttonu druga pobjeda u sezoni

Druga je to Buttonova pobjeda u sezoni, nakon Velike nagrade Kanade, ali i druga pobjeda zaredom McLarena

Jenson ButtonJenson ButtonStaza Hungaroring je u nedjelju bila domaćin jedanaeste utrke Svjetskog prvenstva Formule 1. Pobjednikom Velike nagrade Mađarske je postao britanski vozač McLaren-Mercedesa Jenson Button.

Druga je to Buttonova pobjeda u sezoni, nakon Velike nagrade Kanade, ali i druga pobjeda zaredom McLarena. Naime, u prošloj utrci, na Nürburgringu, slavio je Lewis Hamilton.

Uz sve to, Button je na samom startu već proslavio jubilej. Ovo mu je bila 200. utrka u Formuli 1 kao i jedanaesta pobjeda ukupno. Prvu je pobjedu u karijeri Button ostvario baš na Hugaroringu 2006. godine.

Velika nagrada Mađarske odavno slovi kao jedna od najnezanimljivijih utrka, jer staza Hungaroring svojom trasom nikako ne nudi previše mogućnosti za pretjecanje i spektakularne manevre. No, ove godine je bilo izuzetno uzbudljivo i zanimljivo, te se može reći da se gotovo u svakom krugu nešto zanimljivo događalo negdje diljem staze.

Takvom razvoju situacije je doprinijela kiša koja je jače padala na startu i u prvom dijelu utrke, da bi nakon toga prestala, pa ponovno nakratko počela u drugoj polovici. No, klizavih podloga duž staze je ostalo do samog kraja.

Dramatiku su ovom prilikom režirala četvorica vozača. Sjajna nadmetanja su imali Lewis Hamilton, Jenson Button, Sebastian Vettel i Fernando Alonso. Posebno su upečatljivi bili dvoboji dvojice McLrenovih vozača, Hamiltona i Buttona, koji su se više puta prestizali i mijenjali na prvom mjestu.

Dakako, ovom prilikom su ljudi u boksovima bili itekako zaposleni, pa se i tamo odlučivalo o ukupnom pobjedniku.

Prava zbrka je vladala sve do dvadeset krugova prike kraja kada je na stazu ponovno palo nekoliko kapi kiše. One su otjerale Hamiltona u boks i to dva puta do kraja utrke, čime je izgubio mogućnost da se bori za pobjedu od koje nije bilo daleko. Uz to je Hamilton dobio i kaznu zbog naguravanja s Di Restom.

Sve je to najbolje iskoristio njegov momčadski kolega Jenson Button koji je do kraja proveo vrijeme na prvom mjestu, sa šest-sedam sekundi ispred Sebastiana Vettela. Fernando Alonso je, pak, ostao treći, dok je Hamilton u završnici pretekao Webbera i tako se zadovoljio tek četvrtim mjestom. Sljedeća utrka je Velika nagrada Belgije (staza Spa) koja se vozi 26. kolovoza.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika