01.08.2011. / 08:53

Autor: Totalsport

WTA Stanford: Serena osvojila prvi naslov nakon povratka tenisu

Osvajačica 13 Grand Slam naslova pobijedila je u finalu WTA turnira u Stanfordu treću nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli, sa 7-5, 6-1 nakon sata i 22 minute igre

Serena WilliamsSerena WilliamsAmerička tenisačica Serena Williams osvojila je svoj prvi WTA naslov nakon povratka na terene poslije gotovo jednogodišnje stanke zbog zdravstvenih problema.

Osvajačica 13 Grand Slam naslova pobijedila je u finalu WTA turnira u Stanfordu treću nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli, sa 7-5, 6-1 nakon sata i 22 minute igre. Uzvratila joj je na taj način za poraz u osmini finala ovogodišnjeg Wimbledona i svladala je treći put u četvrtom međusobnom ogledu.

Za 29-godišnju Serenu, koja je zbog spomenutih problema pala na 169. mjesto svjetske ljestvice, ovo je 38. naslov u karijeri. Ujedno je prvi put u pojedinačnoj konkurenciji slavila na turniru u Stanfordu koji se igrao na tvrdoj podlozi, uz 721.000 dolara nagradnog fonda.

Serena je, podsjetimo, nakon lanjskog Wimbledona porezala stopalo u jednom restoranu u Münchenu. Završila je na operaciji i bila prisiljena završiti sezonu. Ove godine joj je, pak, dijagnosticirana plućna embolija što je dodatno odgodilo njezin povratak tenisu koji se napokon dogodio na turniru u Eastbourneu. Igrala je nakon toga i na Wimbledonu, da bi na trećem turniru nakon povratka došla i do naslova.

WTA Stanford, finale:

S. Williams - Bartoli (3) 7-5, 6-1

Vezane vijesti

Bartoli: Martić je odigrala sjajan meč

Bartoli: Martić je odigrala sjajan meč

Nakon poraza od najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić u 2. kolu Roland Garrosa Francuskinja Marion Bartoli nije skrivala razočaranje, ali nije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika