10.08.2011. / 11:08

Autor: Totalsport

WTA Toronto: Clijsters predala, upitna obrana naslova na US Openu

Mišić je dijelom napuknuo - rekla je 28-godišnja Belgijka istaknuvši da je nastup na US Openu trenutačno neizvjestan

Kim Clijsters Kim Clijsters Belgijska tenisačica Kim Clijsters zbog parcijalne je rupture mišića u abdominalnom predjelu bila prisiljena predati meč drugog kola WTA-ova turnira Premier kategorije u Torontu.

Vodila je druga nositeljica 6-3, 1-2 protiv Kineskije Jie Zheng kada više nije mogla izdržati bolove.

- Tijekom zagrijavanja osjetila sam da mi je je mišić u lijevom dijelu trbuha prenapet. Pokušala sam ga bandažirati i zaštititi se od ozljede, ali tijekom meča situacija se samo pogoršavala. Odradila sam ultrazvuk. Mišić je dijelom napuknuo - rekla je 28-godišnja Belgijka istaknuvši da je nastup na US Openu trenutačno neizvjestan:

- Imam još gotovo tri puna tjedna dotad. Učinit ću sve da bih ga dočekala spremna.

Clijsters je pobijedila na svim trima posljednjim njujorškim Grand Slam turnirima na kojima je nastupila (2005., 2009. i 2010. godine). Aktualna je dvostruka braniteljica naslova.

U posljednjem dvoboju prvog kola turnira domaća je predstavnica Serena Williams deklasirala Ukrajinku Alonu Bondarenko 6-0, 6-3. Dobila je bivša prva svjetska tenisačica prvi set izgubivši tijekom njega samo četiri poena.

Turnir u Torontu mlađa je sestra Williams osvojila samo jednom dosad, i to točno prije deset godina, pobijedivši u finalu sunarodnjakinju Jennifer Capriati.

WTA Toronto, 1. kolo:

S. Williams - A. Bondarenko 6-0, 6-3

2. kolo:

Zheng - Clijsters (2) 3-6, 2-1, predaja Clijsters

Vezane vijesti

Razzano izbacila Serenu Williams

Razzano izbacila Serenu Williams

Francuska 29-godišnja tenisačica Virginie Razzano, trenutno tek 111. igračica svijeta, napravila je golemu senzaciju na Roland Garrosu, pobjedom u 1.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika